Επίσκεψη στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αρταίων κ. Ηλ. Σερβετά.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, και αφού ο Δήμαρχος Αρταίων  συνεχάρη τον κ. Πατούλη για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές για την προεδρία της ΚΕΔΕ, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης με κυριότερο την οικονομική κατάσταση των Δήμων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρταίων έθεσε αρχικά στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, το φλέγον θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τρίτους και ζήτησε να γίνει συντονισμένη προσπάθεια από την ΚΕΔΕ προκειμένου να υπάρξει άμεσα ειδική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφλησή τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει από το πρόγραμμα της Τεχνικής Βοήθειας, εν όψει μάλιστα της νέας προγραμματικής περιόδου, χρηματοδότηση προς τους Δήμους, για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται για την ωρίμανση των σχεδιαζόμενων έργων. 

Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων, θέλησε να ενημερωθεί για τις πολύ καλά οργανωμένες δομές κοινωνικής υποστήριξης που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο προκειμένου να λειτουργήσουν ανάλογες δομές και στο Δήμο Αρταίων. Τόνισε επίσης, ότι προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η ενεργός συμμετοχή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, ώστε να εφαρμοστούν στο Δήμο Αρταίων πολιτικές για τη διαφύλαξη της υγείας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του, συμφώνησε ότι το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ, ήδη έχει τεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο και θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει άμεσα λύση. 

Στη συνέχεια δήλωσε, ότι ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα εργαστεί σκληρά για την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων μέσω της απόδοσης από το κράτος των προβλεπόμενων πόρων σε αυτούς ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν τις αρμοδιότητες που τους έχουν μεταβιβαστεί.

Τέλος, παρουσίασε συνοπτικά τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο του και κάλεσε το Δήμαρχο Αρταίων να τις επισκεφτεί άμεσα για να δει την λειτουργία τους από κοντά. 

Η συνάντηση έκλεισε με κοινή την πεποίθηση ότι, η ΚΕΔΕ θα λειτουργήσει διεκδικητικά έναντι της κεντρικής εξουσίας για την προώθηση λύσεων στα χρόνια προβλήματα των Δήμων και ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ ΚΕΔΕ, Δήμου Αρταίων και Δήμου Αμαρουσίου σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top