Ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. εξελίξεις που αφορούν έργα στο Δήμο μας: 

• «Όσον αφορά την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα, που προτείναμε ως Δημοτική Αρχή, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αφού στείλαμε έγγραφο προς τα αρμόδια Υπουργεία, επισκεφτήκαμε και εμείς την περασμένη Πέμπτη το Υπουργείο Υποδομών και σήμερα είχαμε την ανακοίνωση από το Γενικό Διευθυντή, τον κ. Μακρή, σε συνεννόηση με τον κ. Χρυσοχοίδη, ότι αυτό το έργο εντάχθηκε με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για μελέτη και κατασκευή. Αυτή τη στιγμή είναι για την τελική υπογραφή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αφού έχει ήδη περάσει από το Υπουργείο Υποδομών.    

• Όσον αφορά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στο Αμαξοστάσιο, αύριο μαζεύονται τα τελευταία σκουπίδια, οπότε ο χώρος από δω και στο εξής θα είναι καθαρός. Είχαμε υποσχεθεί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει γίνει πλήρης καθαρισμός του χώρου του αμαξοστασίου από τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια, και τώρα υλοποιείται η δέσμευσή μας αυτή. 

• Όσον αφορά το Αρχοντικό Παπακώστα, η τελευταία εκτίμηση που έγινε για τον πρώτο και το δεύτερο όροφο μαζί με το οικόπεδο, δίνει ως εμπορική αξία 195.000 ευρώ, μα αφού απευθυνθήκαμε μέσω συμβολαιογράφου στην Εφορία είδαμε ότι αυτή τη στιγμή η αντικειμενική αξία είναι 237.000 ευρώ. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, όπως γνωρίζετε, έχει πέσει κατά 10-15 % η εμπορική αξία σε σχέση με την αντικειμενική, και επικοινωνώντας με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενημερωθήκαμε ότι αυτή θα κινηθεί με βάση τη χαμηλότερη τιμή, δηλ. βάσει της εμπορικής που είναι οι 195.000 ευρώ. Και το πράσινο Ταμείο, όταν ενταχθεί η πράξη θα λάβει κι εκείνο υπόψη τη χαμηλότερη τιμή. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι ένα τοπογραφικό διάγραμμα, επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον ιδιοκτήτη, και μάλιστα για να μην τον επιβαρύνουμε, αποφασίσαμε να το κάνουν οι δικές μας Τεχνικές Υπηρεσίες αλλά θα πρέπει πρώτα εκείνος να μας υποδείξει τα όρια του οικοπέδου. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης μέχρι στιγμής δεν συμφωνεί στις 195.000 ευρώ, όμως ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει παραπάνω χρήματα, γιατί όπως γνωρίζετε δεχόμαστε τον έλεγχο από την Επίτροπο. Αν δεν συμβιβαστεί στην τιμή αυτή ο ιδιοκτήτης, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Δεν ευθύνεται ο Δήμος μετά, εμείς έχουμε κάθε πρόθεση και διάθεση να το εξαγοράσουμε, οπότε εξαρτάται από αυτόν τώρα πια πώς θα κινηθεί. Αν δεν έρθει να κάνει το τοπογραφικό διάγραμμα, που εμείς είπαμε να του το κάνουμε δωρεάν, και δεν μας δώσει τα όρια, τότε η υπόθεση σταματάει εδώ με δική του ευθύνη».   

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top