Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Σκούπας Άρτας μαζί  με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων και τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας συνδιοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου στο Μονοπάτι της Βίδρας - 1st  Vidra’s Trail την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Πρόκειται για αγώνα δρόμου και δυναμικό περπάτημα 15,6 χλμ  με αφετηρία το πλάτωμα δίπλα στο ιστορικό μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Πλάκας, που δυστυχώς χάθηκε στα νερά του Αράχθου, και περιοχή τερματισμού τους παραποτάμιους χώρους άθλησης δίπλα στη γέφυρα Τζαρή, στη Σκούπα Άρτας.

Η διαδρομή

Η εκκίνηση του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου 2018 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι τεσσερις (4) ώρες. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν δίπλα στο ιστορικό μονότοξο πέτρινο γεφύρι της Πλάκας και  θα ακολουθήσουν τη διαδρομή  προς τον αμαξιτό δρόμο,  περνώντας το ξύλινο γεφυράκι, στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον επαρχιακό  ασφάλτινο δρόμο και θα στρίψουν δεξιά προς τη μεταλλική γέφυρα του ποταμού Αράχθου. Μόλις διασχίσουν τη γέφυρα, θα ανηφορίσουν μέχρι να συναντήσουν αριστερά το παντοπωλείο του Ν. Πανταζή και δεξιά δύο ξενώνες. Αμέσως μετά, θα στρίψουν αριστερά  για να εισέλθουν στο μονοπάτι της βίδρας, όπως δείχνει η  πινακίδα, που βρίσκεται στο σημείο και θα  ακολουθήσουν τα κολονάκια και τις πινακίδες του μονοπατιού, μέχρι να φτάσουν στη γέφυρα Τζαρή. Ακολούθως, θα κατευθυνθούν δεξιά - αντίθετα προς τη γέφυρα – και πατώντας στον ασφάλτινο δρόμο θα φτάσουν στην μικρή διασταύρωση, όπου θα στρίψουν αριστερά προς το ποτάμι, στα γήπεδα, και την περιοχή τερματισμού.

Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα  www.vidras-trail.gr μέχρι τις 2 Ιουλίου 2018. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 150 δρομείς

Δικαίωμα Συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.  Η συμμετοχή ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) στους αγώνες είναι εφικτή μόνο με γονική συναίνεση του κηδεμόνα που θα τον συνοδεύει. Στην περίπτωση αυτή αναζητήστε την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα-Κηδεμόνα, την οποία θα πρέπει να στείλετε υπογεγραμμένη ηλεκτρονικά στο www.vidras-trail.gr

Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη , ωστόσο θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό, διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και  ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Η σχέση οργανωτών και δρομέων πρέπει να είναι ειλικρινής. Η υποχρεωτική συνδρομή  των 5 ευρώ, προς το σύλλογο,  είναι ανταποδοτική, αφού στην πραγματικότητα το ποσόν επιστρέφεται στον αθλητή. Γι αυτό για να είναι έγκυρη η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα, πρέπει να καταβληθεί και συνδρομή των 5 ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό: ΙΒΑΝ GR92 0172 4000 0054 0006 8719 336, με δικαιούχο τον: ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΠΝΩΝ ΣΚΟΥΠΑΣ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Στην αιτιολογία πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δρομέα.

Έπαθλα – Απονοµές

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις  πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης καθώς επίσης και στους τρεις πρώτους ανδρες και τρεις πρωτες γυναικες ανά ηλικιακή κατηγορία:

1. Ανδρών έως 39 ετών.

2. Ανδρών από 40+

3. Γυναικών έως 39 ετών

4. Γυναικών 40+

 Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον 1ο ΑΓΏΝΑ ΔΡΟΜΟΥ στο «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΒΙΔΡΑΣ» - 1st  VIDRA’S TRAIL θα παραλάβουν στον τερματισμό αναμνηστικό μετάλλιο.

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου  αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου
Επικοινωνία και ενημερώσεις:

Για την Προκήρυξη του αγώνα, καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για το πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα  www.vidras-trail.gr. Επίσης,  μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα διοργάνωσης στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

- Τσιάπαλης Κώστας 6977460565 Πρόεδρος Εξωρ. Συλλόγου Αγ. Μαρίνας Σκούπας (Race Director),

- Ζανίκα Χαρά 6948362881  Γεν. Γραμμ. Εξωρ. Συλλόγου. Αγ. Μαρίνας Σκούπας (Race Director) και (Race Manager).

- Ζανίκας Ανδρέας 6947041410 Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

- Τσιάπαλη Μαρίνα 6946160279 Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής

Και στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top