Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση στο Δήμο Αρταίων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητά με επιστολή του στο Υπουργείο Εργασίας ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται στο Δήμο και η δεύτερη φάση του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα (θύλακες ανεργίας)», ένα πρόγραμμα που κατά γενική ομολογία υπήρξε απολύτως επιτυχημένο, με το Δήμο να υποδέχεται 334 ωφελούμενους (σε δύο φάσεις). Οι ωφελούμενοι που έχουν εργαστεί στο Δήμο έχουν επιτελέσει πολύ σημαντικό έργο, κυρίως σε κρίσιμους τομείς που άπτονται της καθημερινότητας των συνδημοτών (όπως καθαριότητα, περιποίηση πρασίνου, επισκευές και συντήρηση δρόμων, κτιριακών υποδομών κ.α.).
Επειδή, λοιπόν, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ανταπόκριση του Δήμου στα αιτήματα των συνδημοτών και προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Δήμαρχος ζητά την παράταση των συμβάσεων των ωφελούμενων από πόρους του προγράμματος πριν τη λήξη των συμβάσεών τους, στις 7 Ιουλίου και μέχρι την υλοποίηση νέου αντίστοιχου προγράμματος.
Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, στο οποίο να συμπεριληφθεί στους αρχικούς φορείς υλοποίησης ο Δήμος Αρταίων, καθώς η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα για την περιοχή μας, ενώ και ο Δήμος είναι υποστελεχωμένος. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top