Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας ζητώντας πρόσληψη ιατρών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας.

Αναλυτικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κ.Υπουργέ

Εν όψει της κρίσιμης κατάστασης που ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, πιστεύουμε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να γίνει η επαναπρόσληψη και επαναφορά όλων των γιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ στις πρωτοβάθμιες δομές περίθαλψης (Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου) , οι οποίοι απολύθηκαν το 2014 με το  ν. 4238/2014  όπως και πρόσληψη νέων ιατρών.

Σας καλούμε όπως αναλάβετε τη σχετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα της επαναφοράς των ιατρών αυτών προκειμένου να επανδρώσουν και να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού , να ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους  και να δώσουν την ευκαιρία στο δημόσιο σύστημα να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Τα Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας ομόφωνα εγκρίνει την επαναπρόσληψη των απολυμένων ιατρών πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ , οι οποίοι είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι που ακόμα και στο 2020 η πολιτεία δεν τους έχει επαναπροσλάβε».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top