Ο Γιάννης Παπαλέξης στον «Π»:

ΔΗΛΩΝΩ… «ΠΑΡΩΝ»!!!

 

Απαντάει, χωρίς μισόλογα, για όλα και για όλους!

 

Μια ενδιαφέρουσα και απόλυτα επίκαιρη συνέντευξη, παραχώρησε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ο απερχόμενος Δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, δίνοντας απαντήσεις, χωρίς μισόλογα, για όλα και για όλους, δηλώνοντας «ΠΑΡΩΝ», τόσον στις εξελίξεις που αναμένονται στον πολιτικό του χώρο κι όχι μόνον, αλλά αναφέρεται και στα αίτια της ήττας του, στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, καθώς και σε εκείνους που μεθόδευσαν τη διάσπαση του χώρου, ώστε να χαθεί ο Δήμος.

Ακόμη ο κ. Παπαλέξης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το βουλευτικό αξίωμα, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, όμως ως πρώτη προτεραιότητά του, τοποθέτησε την ανασύνταξη του πολιτικού του χώρου, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Πιο συγκεκριμένα μας είπε:

 

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων, ήταν αρνητικό για εσάς και τον συνδυασμό σας. Τώρα που έπεσε ο προεκλογικός και μετεκλογικός κορνιαχτός και ανέλαβε και ο νέος Δήμαρχος Αρταίων, ποια είναι τα πολιτικά σας προσωπικά συναισθήματα; Σας εξέπληξε το αποτέλεσμα, νοιώθετε πικρίες, πιστεύετε ότι το εκλογικό σώμα σας αδίκησε;

 

Λίγο από όλα, αλλά αυτή την περίοδο, το ζητούμενο δεν είναι γιατί χάθηκαν οι εκλογές, αλλά ποια θα είναι από εδώ και εμπρός και για τα επόμενα πέντε χρόνια, η πορεία του Δήμου μας!  

 

Αγωνιάτε και γιατί;

 

Δεν αγωνιώ, αλλά οι προσδοκίες μας, από την νέα Δημοτική  Αρχή, είναι ιδιαίτερα αυξημένες και απαιτητικές, γιατί παραδώσαμε έναν Δήμο, καθ’ όλα νοικοκυρεμένο, έναν Δήμο από τους πιο οικονομικά υγιείς της χώρας, έναν Δήμο με υπαρκτό αναπτυξιακό πρόγραμμα, που χρήζει μόνον υλοποίησης και με έτοιμες μελέτες, που θα αλλάξουν ριζικά και σε όλους τους τομείς, κοινωνικούς και οικονομικούς, όλο τον Δήμο Αρταίων, εφόσον οι εν λόγω μελέτες κατάλληλα αξιοποιηθούν. Παραδώσαμε έναν Δήμο «με το κλειδί στο χέρι», για άμεση παραγωγή ουσιαστικού και αναπτυξιακού έργου. Στην περίπτωση της νέας Δημοτικής Αρχής, τυχόν προφάσεις και οποιασδήποτε μορφής, για μη παραγωγή έργου, θα είναι αδικαιολόγητες.

 

Η δική σας συμβολή ποια θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση;

 

Απόλυτα θετική και σε λόγια και σε πράξεις. Εμείς δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ούτε θα «πριονίσουμε» την καρέκλα του δημάρχου, όπως γινόταν επί των ημερών μου και μάλιστα από συμβούλους, που είχαν εκλεγεί με το δικό μας ψηφοδέλτιο.

 

Μήπως αυτοί οι σύμβουλοί σας, που σας «πριόνιζαν» - όπως λέτε -  την καρέκλα, ήταν υπαίτιοι και για την εκλογική σας ήττα;

 

Συνέβαλαν τα μέγιστα, αλλά όχι με το «πριόνισμα»! Οι άνθρωποι αυτοί, δυο – τρεις, στον αριθμό, σχεδίασαν και υλοποίησαν τη διάσπαση του πολιτικού μας χώρου, ενώ γνώριζαν ότι εκλογικά δεν θα είχαν καμιά τύχη.

 

Πιστεύετε ότι αν δεν υπήρχε διάσπαση, δεν θα χάνονταν για εσάς οι εκλογές;

 

Απόλυτα! Διότι τη δεύτερη Κυριακή, οι αντιδεξιές δυνάμεις και πέραν των πολιτικών μικροδιαφορών τους, δεν θα στήριζαν υποψήφιο Δήμαρχο της Δεξιάς.

 

Θα υπάρξουν αρνητικά επακόλουθα στο χώρο σας, εξαιτίας αυτής της διάσπασης;

 

Από 2-3 ριψάσπιδες, δεν κινδυνεύει η μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη κι εκείνοι που παρασύρθηκαν σε αυτή την αυτοχειρία, είναι βέβαιο ότι έχουν μετανιώσει και θα ξαναβρεθούν δίπλα μας.

 

Παρακολουθήσατε τις δύο συγκεντρώσεις του Ζαππείου, του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, στις οποίες εκδηλώθηκαν και παρατράγουδα και ακουστήκαν και πικρές αλήθειες για το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι μάλιστα κάνανε λόγο και για «εμφύλιο σπαραγμό». Οι δικές σας εντυπώσεις και εκτιμήσεις, ποιες είναι;

 

Πέραν από τις λίγες και μεμονωμένες ανεπίτρεπτες αντιδράσεις και από τις δύο συγκεντρώσεις, βγήκαν αισιόδοξα μηνύματα και συμπεράσματα.

 

Όπως;

 

Ο χώρος χρειάζεται νέο ξεκίνημα, χρειάζεται ενότητα και συσπείρωση, χρειάζεται κοινή προσπάθεια, παλιών και νέων μελών, οπαδών και φίλων. Οι προοπτικές είναι απεριόριστες και οι προθέσεις κάτι περισσότερο από έκδηλες. Στο συνέδριο του κόμματος, είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν ριζοσπαστικές δράσεις, που θα επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, να ξαναβρεί το δρόμο της και αυτό είναι βέβαιο πως θα συμβεί.

 

Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα διεκδικήσετε το αξίωμα του βουλευτή Άρτας;

 

Εκείνο που μπορώ αυτή τη στιγμή να υποσχεθώ, είναι πως πολιτικά δεν θα παροπλιστώ. Δηλώνω «παρών», όπως «παρόντες» δηλώνουν κι όλοι οι συνεργάτες μου, που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο μου, αλλά και πολλοί άλλοι σύντροφοι, φίλοι και γνωστοί. Σε αυτή τη φάση, το ζητούμενο για όλους μας, είναι η ενότητα και η αναγέννηση του χώρου μας ενόψει και των αναμενόμενων πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

 

Από τι μπορεί να εξαρτηθεί η υποψηφιότητά σας, για το βουλευτικό αξίωμα;

 

Από πολλούς παράγοντες, από τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν και κυρίως από τις σχετικές αποφάσεις που θα παρθούν από τη δημοτική και πολιτική μας ομάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε και οργανώνεται, μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

 

Η πλάστιγγα προς τα που γέρνει, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή την κεντρική πολιτική σκηνή;

 

Προς την κοινή προσπάθεια, να ανασυνταχθεί ο χώρος μας, να επανέλθει η ενότητα και η συσπείρωση, να ξαναβρεί το βηματισμό της η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, να επανέλθει η αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες. Μετά από όλα αυτά ακολουθούν οι προσωπικές επιλογές και φιλοδοξίες.

 

Θέλετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

 

Ευχαριστώ τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» για τη φιλοξενία και μέσω αυτού, θα απευθυνθώ στους παλιούς και νέους συντρόφους μου και θα τους ζητήσω να ξαναβρεθούμε πλάι – πλάι, για νέους αγώνες, πιο δύσκολους, από εκείνους που δώσαμε για να ανδρωθεί και να γιγαντωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ας ξεχάσουμε τις πικρίες και τις όποιες απογοητεύσεις μας, και ας κοιτάξουμε μόνον το δύσκολο παρόν και τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας έναντι του τόπου μας και των συνανθρώπων μας. Και πάλι ευχαριστώ! 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top