Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σηματοδοτεί την αρχή της επόμενης μέρας για τη χώρα μας.

Η πατρίδα μας πρέπει να κλείσει οριστικά την πόρτα στο χθες. Άλλωστε, δέκα χρόνια κρίσης είναι αρκετά. Αν κάποιος κάνει τον κόπο να συγκρίνει τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα δει δύο διαφορετικές προοπτικές.
Πριν μία εβδομάδα ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να μιλά για την επόμενη ημέρα, όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται. Μία επόμενη ημέρα που θέλει τη χώρα μας εκτός αγορών για τρία χρόνια, σε μία ιδιότυπη καραντίνα από επενδυτές και εταίρους, μία χώρα που θα σέρνεται μεταξύ στασιμότητας και αναιμικής ανάπτυξης, μία χώρα επιδομάτων φτώχειας και  φορολογικής αφαίμαξης της μεσαίας τάξης.
Η επόμενη ημέρα για τον Πρωθυπουργό απαιτεί διχασμό και πόλωση, επίθεση στους θεσμούς και στο Κράτος Δικαίου, χειραγώγηση της ενημέρωσης, fake news, λαϊκισμό και αλαζονεία. Καμία αυτοκριτική για τα λάθη και τις αδυναμίες μας, καμία απάντηση στις προβλήματα και στις προκλήσεις του αύριο. Μόνο καταγγελία, γραφική αντισυστημικότητα, εσωστρέφεια και μιζεραμπιλισμό.  Αντίθετα, στην ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είδαμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Και αυτός ο δρόμος, όσο δύσβατος και ανηφορικός και αν είναι, δεν οδηγεί σε αδιέξοδα.
Η επόμενη ημέρα απαιτεί ενότητα και αλήθεια. Κρατά όλα τα θετικά του παρελθόντος, αφήνοντας οριστικά πίσω τις παθογένειες του χθες: τον κρατισμό, το ψέμα και τον λαϊκισμό. Θα βρούμε τον δρόμο μας, μόνο αν φτιάξουμε μια χώρα με περισσότερες ευκαιρίες για όλους.
Με ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους, αλλά και δυνατότητες να ξαναφτιάξουν την ζωή τους. Με κίνητρα στη γενιά του brain drain να επιστρέψει και να συμβάλει στην ανόρθωση της χώρας. Με κίνητρα για επενδύσεις και νέες δουλειές, με ένα ουσιαστικό άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Με μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο.
Με εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, την Πρωτογενή παραγωγή, τη Βιομηχανία, την Ενέργεια, τη Ναυτιλία, τις Υπηρεσίες. Με το κράτος δικαίου και την ασφάλεια να αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις ευημερίας και ανάπτυξης.
Με ένα νέο, δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα που θα παρέχει την βεβαιότητα στον νέο άνθρωπο ότι οι εισφορές του θα πιάσουν τόπο, για να ενταχθεί σε αυτό, συμβάλλοντας στην βιωσιμότητά του. Η χώρα μας έχει δυνατότητες και αυτές πρέπει να αναδείξουμε.
Οι Έλληνες έχουμε αρετές που πρέπει να ξαναβρούμε. Μας ενώνει όλους ένα νήμα αόρατο, αλλά παντοδύναμο: η αγάπη για τον τόπο μας, η θέλησή μας να αφήσουμε στις επόμενες γενιές κάτι καλύτερο από το σημερινό τέλμα, η πίστη μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αρκεί να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της μιζέριας και της παραίτησης που μας έχει οδηγήσει η σημερινή παρακμή.  Η επόμενη μέρα για την χώρα θα διαμορφωθεί με την συμμετοχή όλων και την ευθύνη όλων.  Η επόμενη μέρα όπως την οραματιζόμαστε στη Νέα Δημοκρατία απαιτεί ενότητα και αλήθεια.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 

                                                                            * Ο Γιώργος Στύλιος είναι βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας

                                                                                                               Πηγή: www.parapolitika.gr

Go to top