Σε Αγιασμούς που τελέστηκαν στα σχολεία, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος έδωσε το «παρών» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο εγκαινιάστηκε και η δανειστική βιβλιοθήκη, στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και στο Μουσικό Σχολείο Άρτας. Συνομίλησε με μαθητές, γονείς και καθηγητές ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ υπογράμμισε τις παρεμβάσεις που έγιναν για τη συντήρηση των σχολείων και τη βελτίωση των υποδομών στα σχολεία.  Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αρταίων έχει διαθέσει πάνω από 1.500.000€ για την συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων, δίνοντας έμφαση σε τεχνικές παρεμβάσεις σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών χώρων.
Σε σχολεία του Δήμου παρέστησαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σφήκας παρέστη στο 1ο Γυμνάσιο, στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο, στο 10ο Νηπιαγωγείο και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. Ο Χριστόφορος Σιαφάκας έδωσε το «παρών» στο Δημοτικό Χαλκιάδων, στο 5ο Γυμνάσιο, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο 8ο Νηπιαγωγείο, ο Γιώργος Λιλής στο Δημοτικό Κωστακιών, στο Γυμνάσιο Κωστακιών και στο Νηπιαγωγείο Κωστακιών, ο Μιχάλης Κοτσαρίνης στο Δημοτικό Βίγλας και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ανέζας, ο Κώστας Τράμπας στο 4ο Γυμνάσιο Λύκειο και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, ο Κώστας Ζέρβας στο 3ο-5ο Δημοτικό Σχολείο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και στο 8ο Νηπιαγωγείο, ο Κώστας Χαρακλιάς στο 6ο Νηπιαγωγείο, ο Γιώργος Πανέτας στο Ειδικό Σχολείο στην Ελεούσα και στο Δημοτικό Καλαμιάς, ο Νίκος Λιόντος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, ο Μιχάλης Βλάχος στο Δημοτικό Γραμμενίτσας και στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας και ο Κώστας Πατήλας στο Δημοτικό Κεραματών.
Στο μήνυμά του προς μαθητές, εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης ανέφερε:
Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με σεβασμό στους συμμαθητές και στους εκπαιδευτικούς σας. Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας και οι κόποι σας να ευοδωθούν, φθάνοντας στην γνώση και στη μάθηση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σας. Στόχος μας είναι να σας αφήσουμε να εργαστείτε απερίσπαστοι, λύνοντας όσα προβλήματα τυχόν εμφανιστούν κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Επενδύουμε στη γνώση των παιδιών μας και θέλουμε να προκόψουν. Είναι το μέλλον της περιοχής μας. Ως Δημοτική Αρχή βλέπουμε το ίδιο όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά, όπου και αν φοιτούν και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, η υγιεινή στα σχολεία και η λειτουργικότητα των χώρων.
Τα  τελευταία χρόνια, με συντονισμένες ενέργειες, επιλύσαμε την συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών που αντιμετώπιζαν τα σχολικά συγκροτήματα της Άρτας, ενώ και αυτό το καλοκαίρι έγινε με απόλυτη επιτυχία και η καθιερωμένη συντήρηση των σχολικών μονάδων.  Έτσι, διαθέτουμε χρήματα για τη λειτουργία και τη συντήρηση των 120 σχολικών μονάδων του Δήμου, όπως μεταξύ άλλων, τεχνικές παρεμβάσεις, εργασίες υγιεινής, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, πυρασφάλεια, ράμπες ΑμεΑ, αύλειοι χώροι, υδρορροές, φρεάτια, καθώς και για υποδομές όπως η ανανέωση των εργαστηρίων πληροφορικής. Για τα όποια ζητήματα τυχόν ανακύψουν η πόρτα του γραφείου μου παραμένει πάντα ανοιχτή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να τα επιλύσουμε.
Ο Δήμος μας φροντίζει και θα φροντίζει ώστε η παροχή της γνώσης να γίνεται απρόσκοπτα. Εκ μέρους του Δήμου Αρταίων, των Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας εύχομαι  ολόψυχα καλή δύναμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top