Τον περασμένο Απρίλιο, πριν από 8 μήνες, θύματα υποκαταστήματος Άρτας, μεγάλη συστηματικής Τράπεζας, των οποίων οι καταθέσεις τους «ΚΑΝΑΝΕ ΦΤΕΡΑ», έκαναν εξώδικα, ζητώντας υπεύθυνη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι είναι οι θύτες τους και απάντηση ακόμη δεν πήραν.

Ούτε ένα απλό τηλεφώνημα, ούτε καν να νοιαστούν για το σκάνδαλο που άμεσα τους αφορά, ούτε να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους όλο αυτό το διάστημα.
Αγνόηση και απαξίωση!
Αλλά και η Εισαγγελική Αρχή που προκλήθηκε να παρέμβει σε αυτό το ζήτημα, δεν προχώρησε σε καμία κίνηση.
Από την άλλη τώρα, η ίδια Τράπεζα «πουλάει» τα  «κόκκινα δάνειά» της στα Funds, δεν αφήνει σε «χλωρό κλαρί» πελάτες της που καθυστερούν οφειλές, ακόμη και για λίγες ημέρες, απειλεί άλλους με αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις κλπ.) και η ίδια αδιαφορεί για τις ευθύνες της έναντι πελατών και θυμάτων της, όπως προαναφέραμε.
Το θέμα αυτό το έφερε στη δημοσιότητα ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» στις αρχές του 2018, τα κεντρικά επικοινώνησαν μαζί μας και μας διαβεβαίωσαν ότι θα δοθούν άμεσα απαντήσεις, κάτι που φυσικά δεν έγινε, τα θύματα προχώρησαν σε αγωγές πληρώνοντας δικηγόρους με δανεικά, ενώ άλλα θύματα αυτής της Τράπεζας δεν προχωρούν ακόμη σε ενέργειες, γιατί βλέπουν ότι κανενός αρμοδίου και υπεύθυνου «δεν ιδρώνει το αυτί»!
Εμείς κάνουμε μια δεύτερη έκκληση στον κ. Εισαγγελέα της Άρτας, να ασχοληθεί με το θέμα και να αναζητήσει ευθύνες από την εν λόγω Τράπεζα, γιατί περιπαίζει τόσο ανάλγητα αυτούς τους ανθρώπους, γιατί δεν δίνει στοιχεία και εξηγήσεις, για τις καταθέσεις που χάθηκαν.
Μήπως τελικά δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις Τράπεζες;
Αν ναι, γιατί κάθε τόσο να γίνονται ανακεφαλαιώσεις σε βάρος των ελλήνων πολιτών – φορολογούμενων;
Τέλος θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η ΟΡΓΗ των θυμάτων της εν λόγω Τράπεζας βρίσκεται ήδη «στο κόκκινο», που σημαίνει ότι μπορεί να προκύψουν και αντιδράσεις (και εγκυμονεί τέτοιος κίνδυνος), μη ελεγχόμενες, αλλά και μη προβλεπόμενες.

                                                                                                               Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top