Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 2738/14-10-2014/Β´κοινή υπουργική απόφαση περί έγκρισης προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2014 προβλέπονται:

- Η επιχορήγηση αγοράς εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εντομοαπωθητικών για τον έλεγχο και την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού.

- Προϊόντα που  χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και την απολύμανση και ειδικά για τον καταρροϊκό πυρετό την εντομοπροστασία των ζώων με την χρήση εντομοαπωθητικών  σκευασμάτων και μόνο.

- Οι δαπάνες άμεσης και προσήκουσας αποζημίωσης στους εκτροφείς ζώων που αναγκάζονται να προβούν σε υποχρεωτική θανάτωση, σφαγή ή καταστροφή των ζώων τους, με απόφαση της Δ/νσης Υγείας των Ζώων (ΔΥΖ) της Γεν. Δ/νσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ . Ειδικότερα οι Θανατώσεις και καταστροφές ζώων ύστερα από την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού, θα πρέπει να διενεργούνται μόνο στα ζώα που η βαρύτητα των κλινικών συμπτωμάτων τις επιβάλλει για ανθρωπιστικούς ή λόγους ορθολογικής διαχείρισης.

Για την καταβολή στους δικαιούχους της ενίσχυσης αγοράς εντομοαπωθητικών για την προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό απαιτείται η προσκόμιση από τον δικαιούχο, αίτησης ενίσχυσης συνοδευόμενη από τα ακόλουθα παραστατικά:

1. Επικυρωμένο αντίγραφο τιμολογίων αγοράς εντομοαπωθητικών σκευασμάτων

2. Αντίγραφο κτηνιατρικής συνταγής (μόνο για εντομοαπωθητικά σκευάσματα)

3. Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής από το οποίο προκύπτει η εφαρμογή των εντομοαπωθητικών σκευασμάτων.

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top