Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού υπό την προεδρία του νέου Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κουτσικόπουλου, Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φορέα.  

Τα μέλη του ΔΣ καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Γιώργος Μπαλάγκας που ήταν παρών στη συνεδρίαση, καλωσόρισαν τον Πρόεδρο και του ευχήθηκαν καλή και δημιουργική θητεία. Ο κ. Κουτσικόπουλος αφού τους ευχαρίστησε, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μου να προεδρεύω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα βοηθήσει ουσιαστικά το έργο του Φορέα. Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Στόχος μας η ισορροπημένη προστασία και διαχείρισή του καθώς και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας που δραστηριοποιείται μέσα σε αυτό».

Ακολούθησε η συνεδρίαση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν αφορούσαν τόσο τη διοικητική λειτουργία του Φορέα αλλά και γνωμοδοτήσεις έργων και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Συγκεκριμένα, τα έργα που στάλθηκαν στο Φορέα προς γνωμοδότηση και συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο αφορούσαν α) το έργο «Διαχείρισης υδάτων για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος του Αμβρακικού κόλπου» με φορέα του έργου την Περιφέρεια Ηπείρου, β) ττο έργο «Σταθμός βιαερίου από κτηνοτροφικά και γεωργικά απόβλητα ισχύος 250 kW στη θέση «Χαλίκια-Μπόιδα Μαυρή», γ) Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας Ν. Αιτωλοακαρνανίας και περιοχών Βάλτου Ν. Αιτολωακαρνανίας, δ) το οδικό έργο «Ιόνια Οδός: Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς) – Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) – Ιωάννινα (Ελεούσα)», ε) Συντήρηση- αποκατάσταση δρόμων προς ιχθυοτροφεία Τσουκαλιό, Λογαρού και εκβάθυνση των αυλέμονων στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό της Π.Ε. Άρτας, και στ)  ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας της Α&Ε Κανιώρης ΟΕ στη θέση «Γεροφώτη-Φραξιά»

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top