Στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες, οι άποροι, οι ανήμποροι και οι ηλικιωμένοι πολίτες, προχώρησε ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα  αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα άπορα, ηλικιωμένους, άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας η οποία στελεχώνεται και  με προσωπικό από τις υπηρεσίες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, θα αξιολογούν και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, αλλά και δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι.
Επίσης θα αναλαμβάνουν και την διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν  όπως παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
 
Η καταγραφή των αιτημάτων και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται σε πρώτη φάση  από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 8:00 έως 14:00, στο τηλέφωνο 26810 79125 καθώς επίσης και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
 
«Ενισχύουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας του Δήμου μας τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής φορώντας γάντια και μάσκες, προφυλάσσοντας τόσο τους εαυτούς του όσο και τους πολίτες που εξυπηρετούν. Κάνουμε ότι θα κάναμε και στους δικούς μας ανθρώπους. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας, η οποία μας επηρεάζει όλους μας.  Αποτελεί χρέος μας να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των  δημοτών μας. Μείνε στο σπίτι και εμείς είμαστε δίπλα σου με ένα τηλεφώνημα » ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σύσταση Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού στο Δήμο Αρταίων

Στην σύσταση  Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού (Συ. Κε. Δι. Κ) προχώρησε ο Δήμος Αρταίων μετά από απόφαση του Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, με στόχο την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρίσης και την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας προς τους δημότες.

Το Ειδικό Γραφείο θα στεγάζεται στο 2ο όροφο του Δημαρχείου, Δευτέρα έως Κυριακή με ώρες λειτουργίας από τις  8:00π.μ έως τις 8:00μ.μ μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26813 62131  ή στο  e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναλαμβάνοντας  τις εξής δράσεις:

- Την επικοινωνία με όλους τους επίσημους φορείς για τον κορωνοϊό, και έχει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων (επικοινωνία με Υπουργεία, νοσοκομείο, κέντρο υγείας, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κλπ).
- Δίνει πληροφορίες στα ηλεκτρονικά η/και στα τηλεφωνικά αιτήματα των πολιτών.
- Αναλαμβάνει την προμήθεια των αντισηπτικών, απολυμαντικών αλλά και λοιπών προμηθειών π.χ μάσκες γάντια και τη διάθεση τους στα σημεία αναφοράς.
- Γνωρίζει όλα τα νομοθετήματα που αφορούν σε κατεπείγοντα μέτρα και αφορούν στο αφορά το θέμα του κορωνοϊού και ενημερώνει οποιονδήποτε αιτείται ενημέρωσης.
- Συγκεντρώνει και διαθέτει όλα τα έντυπα ιχνηλασιμότητας των δημοτικών κτιρίων και των νομικών προσώπων.
- Συνεργάζεται άμεσα με τη επιτροπή προστασίας του κορωνοϊού η οποία έχει συγκροτηθεί με απόφαση Δημάρχου.

Τα άτομα που θα στελεχώσουν το τμήμα απαρτίζονται από το διαθέσιμο προσωπικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών προσώπων σε βάρδιες των δύο ατόμων.
Επικεφαλής  του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού  θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Κώστας Ζέρβας.
Η παραπάνω απόφαση θα τροποποιείται  ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου και σε συνέχεια των εξελίξεων και συνθηκών της χώρας.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top