Παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κωνσταντίνο Χαρακλιά στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, παρουσία και των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας κ. Γκόρο Λεωνίδα και Δευτεροβάθμιας κ. Γιάννη Γεωργογιάννη, 100 tablet προϋπολογισμού 15.000 ευρώ που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αρταίων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές για την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να έχουν οι μαθητές όλων των σχολείων  ίσες ευκαιρίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η κατανομή των tablets ανά σχολική μονάδα έγινε με βάση των αριθμό των μαθητών ανά σχολείο και την βαθμίδα εκπαίδευσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές των λυκείων. Ο εξοπλισμός θα διατίθεται σε μαθητές για προσωρινή χρήση (χρησιδάνειο), προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στην συνέχεια θα συνιστά περιουσία των σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα αποστείλουν άμεσα επιστολές προς τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν στη χορηγία  tablet  για μαθητές άπορων οικογενειών.

 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολείων που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Δήμου Αρταίων. Η παράδοση των tablet έγινε με βάση την δυναμικότητα των σχολείων αλλά και την βαθμίδα εκπαίδευσης. Θα αποστείλουμε και στο Υπουργείο Παιδείας κατάσταση με τις ανάγκες όλων των σχολείων, ώστε να καλυφθούν σε δεύτερη φάση όλα τα σχολεία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κωνσταντίνος Χαρακλιάς.







ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top