Στα πλαίσια της δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας Covid-19, η Διοίκηση του Γ. Ν. Άρτας, σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Άρτας, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στην Άρτα στις 19 Μαρτίου 2020 παρέχει τη δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης των εξής ομάδων ατόμων:

1) Των εργαζομένων του Γ. Ν. Άρτας, με προτεραιότητα σε εκείνους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του ιού (ΤΕΠ, ΜΕΘ, Παθολογική Κλινική, Πνευμονολογική Κλινική) και στους εργαζόμενους που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19. Φυσικά, η υπηρεσία παρέχεται και σε κάθε άλλον εργαζόμενο του νοσοκομείου που νιώθει την ανάγκη λήψης ψυχολογικής υποστήριξης.
2) Των πολιτών του Νομού Άρτας που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και λόγω αυτού βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14ων ημερών, χωρίς επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης αποσκοπεί στη διευκόλυνση των παραπάνω ατόμων, ώστε να διαχειριστούν προσαρμοστικά τις πρωτόγνωρες, δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν και που μπορεί να έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο σε συναισθηματικό, ψυχοσωματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται μέσω τηλεφώνου, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 14.00, από ψυχολόγο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Άρτας (Κυριακή Λάντα, Χριστίνα Γεωργούλα), στο τηλ. 268136-1293. Επίσης, η υπηρεσία είναι δυνατόν να παρέχεται μέσω Skype (Λογαριασμός: «Ψυχολόγοι ΓΝΑρτας»), αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στον παραπάνω τηλεφωνικό αριθμό, ώστε να οριστεί η τηλεδιάσκεψη.




ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top