Συνεδρίασε τη Δευτέρα το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων για τον «Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων  κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους», μετά την άκαρπη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αρταίων τηρώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, είχε προσκαλέσει όλα τα κόμματα να παρευρεθούν στη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής, μια σύσκεψη στην οποία τελικά δεν ελήφθη απόφαση επί της ουσίας, αφού με σχόλια έντονης κριτικής προς τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν από αυτήν όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων εκτός των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, έκανε τις εξής προτάσεις για το θέμα:

1) οι χώροι που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, θα κατανεμηθούν αναλογικά και επί ίσοις όροις ανάλογα με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

2) Ο Δήμος να δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα να χρησιμοποιήσουν τις πλατείες  Κιλκίς, Αγ. Δημητρίου, Μονοπωλίου και Κακκαβά για τις προεκλογικές τους ομιλίες, κατόπιν  συνεννόησης με το Δήμο και στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

3) Τα κόμματα θα γνωστοποιούν εγκαίρως στο Δήμο και στην Αστυνομία την ημερομηνία των κεντρικών εκδηλώσεων.

4) Το Δημοτικό ραδιόφωνο να κατανείμει ίσο χρόνο προβολής σε όλα τα κόμματα.

5) Με ευθύνη των πολιτικών κομμάτων μπορούν να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους, καλαίσθητα περίπτερα, με δυνατότητα μεταφοράς τους σε άλλο χώρο, ένα ανά πολιτικό κόμμα,   με διάσταση έως 2Χ2Χ2 μέτρα, με την προϋπόθεση να μην παρεμποδίζεται η διέλευση πεζών και οχημάτων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

6) Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να φροντίσουν για  την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λ.π.  

7) Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, μετά το πέρας των εκλογών, θα τοποθετούνται στους μπλε κάδους.

8) Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση χρωμάτων και σπρέι σε δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κολώνες, πινακίδες, αγάλματα, μνημεία κλπ.

9) Μεγαφωνικές εγκαταστάσεις δεν παραχωρούνται από το Δήμο. Η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα πολιτικά κόμματα θα γίνεται λελογισμένα με την προϋπόθεση της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας και ο βαθμός έντασής τους δεν θα υπερβαίνει τα 70 D.B στην πηγή εκπομπής.

10) Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω σε δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό ο Δήμος υποχρεούται για την άμεση αφαίρεσή τους.

Κατά τα λοιπά ισχύει η νομοθεσία για τις εκλογές.

Στη συνεδρίαση παρόντες από την πλευρά της Αντιπολίτευσης ήταν η κα Κιτσαντά, η οποία ψήφισε «Λευκό», και οι κύριοι Παπαϊωάννου και Ζυγουβέλης, που ψήφισαν «Όχι».

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top