Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ο Δήμαρχος Αρταίων, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Προγραμματισμού Δ. Αρταίων κ. Τζαχρήστα, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κτιριακών Έργων και Μελετών του Δ. Αρταίων κ. Σακκά, τους κυρίους Κρανιώτη και Καλπούζο από τη ΔΕΥΑΑ και υπηρεσιακά στελέχη της Αρχαιολογίας, επισκέφτηκε το Μικρό Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και είδε από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται το τρέχον διάστημα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού αυτού χώρου. 

Όπως είναι γνωστό, στο νέο ΕΣΠΑ έχει ενταχθεί έργο για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου (Νικόπολη, Δωδώνη, Γιτάνη και Αρχαία Αμβρακία), ένα έργο 37 εκατομμυρίων ευρώ και στην Άρτα αντιστοιχούν μόνο 450.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μικρό Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας είναι το μόνο που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και η συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν είναι αρκετή για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ανάδειξή του. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε και από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ξυδάκη να αυξηθεί το ποσό από τα 450.000 ευρώ στα 2.500.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και σε όλες τις ενέργειες για την κατά το μέγιστο ανάδειξη του συγκεκριμένου μνημείου,  ώστε να γίνει επισκέψιμο.  

Ο κ. Τσιρογιάννης, αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, τόνισε χαρακτηριστικά «Ζητούμε μια ίση αντιμετώπιση από το έργο «Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» για να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Σε συνεργασία που έχουμε με την κα Παπαδοπούλου, τη Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, αποφασίσαμε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις και εργασίες εξωραϊσμού του χώρου, ώστε να είναι επισκέψιμος και να αναδειχτεί. Έχουμε στείλει δύο φορές έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, ζητώντας να εγκρίνει για το Δήμο Αρταίων το ποσό των 2.500.000 ευρώ για το έργο αυτό αντί των 450.000 ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί. Σε αυτή τη φάση, στόχος είναι να καθαρίσουμε το γύρω χώρο σε συνεργασία με την αρχαιολογία ώστε να είναι το Θεατράκι μερικώς επισκέψιμο. 

Τα μνημεία της περιοχής μας και η αξιοποίησή τους αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Αρταίων, και ως Δημοτική Αρχή προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σε συνεργασία με την Αρχαιολογία να προβούμε στη συντήρηση, επισκευή, αναστήλωση, ανάδειξη και διαμόρφωση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας, γιατί ο πολιτισμός μας αποτελεί το ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας, που περνά από γενιά σε γενιά διατηρώντας την παράδοσή μας αλώβητη στο πἐρασμα των χρόνων, αφού η διατήρηση και ανάδειξη των μνημείων μας αποτελεί το μέσον ώστε η παράδοσή μας να παραμένει ανεπηρέαστη από τις ξένες επιρροές που στοχεύουν πολλές φορές στην αλλοίωσή της. Αναδεικνύουμε τα μνημεία της Άρτας, τιμούμε τον πολιτισμό μας».   

 

 

 

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top