«Το Θεατράκι στο Κάστρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις 5 Ιουνίου» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο Δήμος Αρταίων θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λάβει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας, που μέχρι σήμερα, τόσα χρόνια, δεν τα διέθετε ο Δήμος. 

Θα ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας, θα τοποθετηθούν φωτιστικά ασφαλείας και πυροσβεστικές φωλιές, ώστε να υπάρχει πάντα νερό στο χώρο, προκειμένου το Θεατράκι να είναι απολύτως ασφαλές για τους πολίτες και μην ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς.  

«Το Θέατρο του Κάστρου μέχρι σήμερα λειτουργούσε με την ευθύνη του κάθε δημάρχου, χωρίς να έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας. Η ασφαλής λειτουργία του Θεάτρου μέσα στο Κάστρο πρέπει να είναι διαρκής, αφού μια φορά γίνεται το κακό, μια φορά θα συμβεί ένα ατύχημα που ίσως έχει ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμα και ανθρώπινες ζωές συνδημοτών μας. Δεν πρόκειται να συνεναίσουμε σε επιλογές λανθασμένες του παρελθόντος και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών μας. Η υπεύθυνη στάση απέναντι στους δημότες μας, για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, αποτελεί προτεραιότητα για μας, επομένως δεν θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε το λάθος, το οποίο κάθε χρόνο γινόταν. 

Για το λόγο αυτό, ψάξαμε για άλλες λύσεις, ώστε να μεταφερθεί το Θεατράκι σε άλλο χώρο μέσα στο Κάστρο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και ο κ. Ξυδάκης, που επισκέφτηκε την Άρτα πριν δέκα μέρες, μας ενημέρωσαν ότι πόροι δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, οπότε αναζητήθηκαν νέες προτάσεις, ώστε με τη σύμφωνη γνώμη και της Αρχαιολογίας, να προβούμε σε άμεσες παρεμβάσεις για να αδειοδοτηθεί ο χώρος και να λειτουργήσει ξανά διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα πυρασφάλειας».  

 

 

 

 

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top