paratiritis-artas.gr

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

  

Παρατηρείται και φέτος το φαινόμενο έμποροι και μεσάζοντες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από τώρα να κυκλοφορούν φήμες για υπερπαραγωγή ακτινιδίων και πρόβλημα στη διάθεση για να φοβίσουν τους παραγωγούς προετοιμάζοντας το έδαφος για χαμηλές τιμές.

Όμως αγαπητοί συνάδελφοι - παραγωγοί η πραγματικότητα και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η φετινή παραγωγή ακτινιδίων στη περιοχή της Άρτας είναι ποσοτικά και ποιοτικά ότι καλύτερο έχει συμβεί τα δέκα τελευταία χρόνια. Με τη δική σας πολύχρονη εμπειρία και γνώση σε συνδυασμό με τις άριστες καλλιεργητικές φροντίδες τα ακτινίδια της Άρτας γίνονται κάθε χρόνο και ποιοτικότερα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον αρκετών εμπόρων τόσο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η δική μας συμβολή και γνώση είναι να συνεχίσουμε έτσι για τη φετινή παραγωγή ακτινιδίων αλλά και για τα επόμενα χρόνια διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις ώστε να διατηρήσουμε την πρωτιά της ποιότητας των ακτινιδίων μας.
Οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνούν οι αγρότες - παραγωγοί στη χώρας μας και οι προσπάθειες που γίνονται με τα απαράδεκτα φορολογικά μέτρα και τις οικονομικές επιβαρύνσεις θα οδηγήσουν στην οικονομική ανέχεια και την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα.
Τα γνωστά τερτίπια των μεσαζόντων και εμπόρων που διαδίδουν ψεύδη για να ετοιμάσουν το έδαφος για καταλήστευση των κόπων μας δεν πρέπει να περάσουν.
Στη διεθνή αγορά φέτος υπάρχει μεγάλη έλλειψη ακτινιδίων και από τώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απορρόφηση της φετινής παραγωγής σε υψηλές τιμές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δημοσιεύματα και επισκέψεις του Συνεταιρισμού μας στην Ιταλία η παραγωγή στη γείτονα χώρα βρίσκεται μειωμένη τουλάχιστον 30% σε σχέση με πέρυσι (λόγω παγετού και μη σωστής γονιμοποίησης καρπών). Αντίστοιχα στοιχεία υπάρχουν και για περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε περιοχές της Κατερίνης, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.
Ο Συνεταιρισμός μας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα ομόφωνα αποφάσισε:
•    Να έρθει σε επαφή με τους ακτινιδοπαραγωγούς του νομού μας για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση τους για το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται για τη φετινή σοδειά.
•    Να διοργανώσει συγκέντρωση όλων των ακτινιδοπαραγωγών του νομού μας για ενημέρωση και λήψη άμεσων αποφάσεων για απόκρουση των προσπαθειών των εμπόρων και μεσαζόντων για εξαγορά των ακτινιδίων σε χαμηλές τιμές με πίστωση και τα γνωστά φέσια.
•    Να έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς των άλλων περιοχών που καλλιεργούν ακτινίδια για συνεννόηση και δημιουργία κοινού μετώπου αντιμετώπισης της κατάστασης.
•    Να συναντηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους εμπόρους Έλληνες και του εξωτερικού για τη δημιουργία ενός κλίματος προς όφελος των ακτινιδίων, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα αυτών, από τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν.
•    Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ενημέρωση γύρω από την παραγωγή και τη εμπορία των ακτινιδίων στην Άρτα και στη χώρα μας γενικότερα και να τους πείσει για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ελεύθερη διακίνηση των ακτινιδίων και γενικότερα των αγροτικών προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του ελεύθερου εμπορίου και ανταγωνισμού. Επίσης κρίνεται αναγκαία η εγκατάλειψη της πολιτικής που εφαρμόσθηκε την περσινή χρονιά αποκλειστικά για το ακτινίδιο, παρεμποδίζοντας την εξαγωγή αυτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
•    Να καλέσει όλους τους ακτινιδοπαραγωγούς της Άρτας να στηρίξουν τις προσπάθειες του Συνεταιρισμού μας, για υψηλής ποιότητας παραγωγή που θα έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή τιμή στο προϊόν και κατά συνέπεια ικανοποιητικό κέρδος στον παραγωγό.
•    Ο Συνεταιρισμός μας, υπόσχεται ότι με κάθε μέσο και τρόπο θα παλέψει και θα αγωνιστεί με τα μέλη του και όλους τους παραγωγούς της Άρτας, για να παραμείνει δυναμική η καλλιέργεια των ακτινιδίων στη περιοχή μας καθώς και να ανατραπούν και φέτος τα σχέδια των εμπόρων και μεσαζόντων για χαμηλές τιμές.Μεταβιβάζεται 'Αδεια Ταξί

Μοντέλο αυτοκινήτου Volkswagen Passat του 2005, 1900cc
Τιμή συζητήσιμη
Τηλ. 6955659939

-----------------------------------------------------------------

ΠΩΛEITAI EKTAΣH ΣYNOΛIKOY EMBAΔOY 6800 T.M. ΣTON AΓIO ΔHMHTPIO ΠETA APTAΣ. ΔEYTEPH ΓPAMMH EΠI THΣ EΘNIKHΣ OΔOY APTAΣ – TPIKAΛΩN, 100 METPA AΠO THN EIΣOΔO AΓIOY ΔHMHTPIOY.
OIKOΔOMEI 400 TM ΓIA OIKIA.
KATAΛΛHΛO KAI ΓIA ΔYO AΓOPAΣTEΣ KAΘΩΣ EXEI ΔYO ΣYMBOΛAIA 4000 TM KAI 2800 TM.
ΤΗΛ. 6975 863618

Σύνδεση μελών

Go to top