paratiritis-artas.gr

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 


Η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας, εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού κ. Λυδίας Κονιόρδου, του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γεωργίου Δέδε, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη Γενική Γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου, του Ε.Μ.Π. και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης οι εργασίες που είχαν αναλάβει οι τοπικοί φορείς, παραδίνονται πλέον στο Υπουργείο ώστε να μπορέσει να ξαναστηθεί το γεφύρι της Πλάκας. «Θεωρώ- υπογράμμισε- ότι αυτές οι ενέργειες που έγιναν, ήταν το βασικότερο έργο για την αναστήλωση».

Πρόσθεσε δε ότι χάρη στην άμεση παρέμβαση Περιφέρειας και των τοπικών φορέων σώθηκε το Δυτικό βάθρο, καθώς η μελέτη είχε παραδοθεί στις 12 Οκτωβρίου και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αρχές Νοεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν αρχίσουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.  

«Από εδώ και πέρα- συνέχισε ο Περιφερειάρχης-  θα αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και νομίζουμε ότι κάναμε όλα αυτά, τα οποία πλέον δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα γίνει όπως ήταν πρώτα το γεφύρι».

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τις έως τώρα εργασίες στη γέφυρα Πλάκας: «Ιδιαίτερα τον κ. Σμύρη, που ήταν επικεφαλής σε αυτή την ομάδα, που πήρε τις πρωτοβουλίες, και στα συνεργεία που ήταν επί τόπου, είτε αυτός ήταν ο κ. Πλιακοπάνος είτε ο κ. Αλέξης, και επίσης στην εταιρεία που μας βοήθησε με τις ειδικές γνώσεις που παρείχε».

 Ανακοίνωσε δε την πρόθεσή του να διοργανωθεί ειδική τελετή για αυτούς, κατά την οποία θα παρουσιαστούν και οι εργασίες που έγιναν στα δύο χρόνια για να στηθεί το γεφύρι.

Ενιαία η θέση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος
για τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Την ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τις έρευνες για την ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα ζητήσει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.  

Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Περιφερειάρχες ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το Υπουργείο για προβλήματα που άρχισαν να προκαλούνται από κάποιους πολίτες σε περιοχές που πρόκειται να γίνουν έρευνες.  

«Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου- συνέχισε- έχουμε γνωμοδοτήσει θετικά για τους περιβαλλοντικούς όρους και δεν έχουμε άλλη εμπλοκή με το θέμα, καθώς η έγκριση και ο διαγωνισμός γίνεται από το Υπουργείο.  

Ένα όμως θέμα που έχει προκύψει και δεν έχει λάβει υπόψη το Υπουργείο είναι το εξής: μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών πολύς κόσμος συνειδητοποιεί ότι οι ιδιοκτησίες τους πλέον δεν είναι δικές τους.  Με το νόμο,  κατά τεκμήριο αυτές ανήκουν στο δημόσιο  και εκεί δημιουργείται μια τριβή που εκμεταλλεύονται κάποιοι και  λένε  διάφορα.

Μπορεί να ήταν άλλα τα προβλήματα στη Χαλκιδική και θεωρώ ότι έχει υποχρέωση το Υπουργείο, όλοι οι φορείς της διοίκησης και της κυβέρνησης να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο και να μην τον αφήνουν βορά σε ανθρώπους, που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να έρθουν σε εμάς τους Ηπειρώτες, οι οποίοι και ξέρουμε τις μας γίνεται και δεν είμαστε από αυτούς στους οποίους μπορούν εύκολα να περάσουν μηνύματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.  
 
Η ΕΝΠΕ ομόφωνα αποφάσισε να θέσει το θέμα στο Υπουργείο και να αποφασίσει  αυτό  για τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί,  για το τι μέλλει γενέσθαι και  με σοβαρή συζήτηση με τον κόσμο να πει την αλήθεια».

ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Καινούργια 32 τμ. 2ου ορόφου, δίχωρη, αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Μανωλιάσσης 21β κοντά στον Άγιο Νικόλαο Άρτας. Πληροφορίες: Τηλ. 6977 894600 και 6973 764454

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ζητείται λογιστής για μόνιμη θέση σε μηχανογραφημένο λογιστήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση γνώση λογιστικού σχεδίου και 5ετή προϋπηρεσία σε εταιρεία , σε διπλογραφικά βιβλία.

Για πληροφορίες καλέστε στο 26813 06100 (Εσωτερικό 3) ή στο 26810 21354.

ΣΥΦΑΡΤ Α.Ε., κος Γριμπαβιώτης.

Βιογραφικά στο syfart@otenet.gr

jsn-modulecontainer">

Σύνδεση μελών

Go to top