Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και έμμεσες διαβεβαιώσεις του δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, «γενναίες» θα είναι οι μειώσεις της τιμής του νερού και όλων των δημοτικών τελών, για το 2014. Η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, συμμεριζόμενοι τα μεγάλα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα όλων των νοικοκυριών, όλων των επαγγελματιών και όλων των επιχειρήσεων, θα πάρει αυτή την απόφαση, με βάση και τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης και έρευνας που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο υπολογισμός των νέων δημοτικών τελών θα γίνει με βάση τα πραγματοποιηθέντα έσοδα και έξοδα στη διετία 2012-2013.

Ακόμη θα πρέπει να πούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων είχε πάρει απόφαση να γίνει ξανά μέτρηση των τετραγωνικών μέτρων όλων των ιδιοκτησιών, προκειμένου να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση στην καταβολή των δημοτικών τελών.

Το έργο της καταμέτρησης έγινε από εταιρία και για λογαριασμό του Δήμου και αποδείχτηκε ότι περίπου 8.500 ιδιοκτησίες δήλωναν μηδενικά τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα, όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος, να μην πληρώνουν τέλη.
Η συλλογιστική λοιπόν της απόφασης για νέα καταγραφή, ήταν να πληρώνουν ισότιμα και αναλογικά ΟΛΟΙ.

Βέβαια με την εν λόγω καταμέτρηση εμφανίστηκαν πολλά λάθη, προέκυψαν προβλήματα και εκδηλώθηκαν και αντιδράσεις, κυρίως από κατοίκους των χωριών, οι οποίοι κάνουν λόγο για αυθαίρετα νούμερα, στα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους.
Για την περίπτωση και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ήταν κατηγορηματικός: «Αν έγιναν λάθη, αν η εταιρία που ανέλαβε την καταμέτρηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, δεν πρόκειται να πληρωθεί. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι κανείς δεν θα αδικηθεί…»!

Με βάση λοιπόν τα προαναφερόμενα, οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων, με τη νέα καταγραφή προβλέπουν σημαντική αύξηση των δημοτικών εσόδων και με βάση αυτή την εκτίμηση, ο δήμαρχος υποσχέθηκε τις «γενναίες» μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Τέλος οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top