paratiritis-artas.gr

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 Σε καταγγελίες πολιτών σχετικά με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Άρτας αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Για πάνω από δύο μήνες δε λειτουργούν οι ανελκυστήρες του κτηρίου, επί τριμήνου ο αξονικός τομογράφος δεν επισκευάζεται με αποτέλεσμα οι ασθενείς είτε να στέλνονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα είτε να πραγματοποιούν μαγνητική τομογραφία (που έχει μεγαλύτερο κόστος) καθώς και ύπαρξη μεγάλων ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση όλων των ανωτέρω προβλημάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Άρτας

Παρά την ωραιοποιημένη εικόνα που θέλει να παρουσιάσει το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η καθημερινότητα συνεχώς τους διαψεύδει. Πρόσφατο παράδειγμα και σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, αποτελεί το Νοσοκομείο της Άρτας. Συγκεκριμένα, για πάνω από δύο μήνες δεν λειτουργούν τα ασανσέρ των συνοδών, των φορείων και τα βοηθητικά με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών. Έτσι, καρδιολογικοί ασθενείς αναγκάζονται να ανέβουν με τις σκάλες τέσσερις ορόφους (και ένα ημιώροφο) για εξέταση.
Επιπλέον, ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας». Είναι ανενεργός εδώ και ένα τρίμηνο με αποτέλεσμα να δεσμεύεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για εξέταση ασθενών στην Πρέβεζα και στα Ιωάννινα με ταυτόχρονη ταλαιπωρία του ασθενή. Για εξετάσεις δευτερεύουσας σημασίας, πραγματοποιούνται μαγνητικές τομογραφίες αντί αξονικών με το κόστος να είναι τριπλάσιο σε αυτές τις περιπτώσεις.
Υπάρχει επιπλέον και έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, και συγκεκριμένα ακτινοδιαγνωστών, με συνέπεια κρίσιμες ακτινολογικές εξετάσεις όπως οι μαστογραφίες να είναι χρονοβόρες. Έλλειψη ιατρού εμφανίζεται και στο παθολογοανατομικό τμήμα. Ως συνέπεια, όλα τα δείγματα στέλνονται στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις απαντήσεις άνω του τετραμήνου και επιπρόσθετο κόστος υγείας στους ασθενείς. Σε αρκετές κλινικές δεν επαρκεί το προσωπικό για ενεργείς εφημερίες, ενώ όπου επαρκεί δεν εφημερεύουν λόγω έλλειψης κονδυλίων εφημεριών. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τέλος διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης κονδυλίων προμήθειας υλικών.
Η διοίκηση του νοσοκομείου μπροστά σε αυτές τις ελλείψεις ακολουθεί την απαράδεκτη λογική να καλεί σε απολογία σχεδόν όλους του προϊστάμενους των κλινικών και τμημάτων για έλλειψη ευτελούς αξίας αναλώσιμων υλικών.
Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την αποκατάσταση της λειτουργία των ανελκυστήρων του νοσοκομείου;
2. Ποιο είναι το κόστος επισκευής ή αγοράς νέου αξονικού τομογράφου; Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει επισκευαστεί ή αντικατασταθεί;
3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός της διοίκησης του νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Καινούργια 32 τμ. 2ου ορόφου, δίχωρη, αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Μανωλιάσσης 21β κοντά στον Άγιο Νικόλαο Άρτας. Πληροφορίες: Τηλ. 6977 894600 και 6973 764454

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ζητείται λογιστής για μόνιμη θέση σε μηχανογραφημένο λογιστήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση γνώση λογιστικού σχεδίου και 5ετή προϋπηρεσία σε εταιρεία , σε διπλογραφικά βιβλία.

Για πληροφορίες καλέστε στο 26813 06100 (Εσωτερικό 3) ή στο 26810 21354.

ΣΥΦΑΡΤ Α.Ε., κος Γριμπαβιώτης.

Βιογραφικά στο syfart@otenet.gr

jsn-modulecontainer">

Σύνδεση μελών

Go to top