paratiritis-artas.gr

 

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Η Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούν σταυροδρόμι στην ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου για τη διατροφή και την υγεία των ζώων στην Ελλάδα.

Στις 18 Απριλίου του 2018 επισκέφτηκε το ΤΕΙ Ηπείρου και το Εργαστήριο Υγείας των ζώων και Υγιεινής και ποιότητας τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων η διευθύντρια του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της μεγαλύτερης εταιρίας στο κόσμο στην παραγωγή ζυμών και προβιοτικώνLallemandNutritionDr. VanessaDemey, στο πλαίσιο συνεργασίας της εταιρίας και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων για την χρήση καινοτόμων και εξειδικευμένων ζυμών και ωφέλιμων βακτηρίων (προβιοτικών) για την υγεία των ζώων, ιδιαίτερα στα πτηνά και στους χοίρους.

Η Lallemandπαράγει μοναδικούς ζυμομύκητες για τις φυσικές ζυμώσεις που επιτελούνται σε τρόφιμα όπως του ψωμιού, των κρασιών, επώνυμων Γαλλικών οίκων σαμπάνιας, της μπύρας, τυροκομικών προϊόντων, γιαουρτιών, ενώ διαθέτει ειδικά στελέχη ωφέλιμων βακτηρίωνγια χρήση από τον άνθρωπο και τα ζώα με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η συνεργασία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με την εταιρία έχει αρχίσει με τη χρήση ενός νέου προβιοτικού που δοκιμάζεται υπό την επιστημονική επίβλεψη μελών του εργαστηρίου της Υγείας των ζώων στη διατροφή των πτηνών ώστε να μειωθεί η χρήση αντιβιοτικών ουσιών στην πτηνοτροφία.

Tο ερευνητικό έργο εκτελείται στην υπερσύχρονη πτηνοτροφική μονάδα του κ. Κωνσταντίνου Μίχα στους Κωστακιούς Άρτας υπό την επιστημονική επιμέλεια των καθηγητών κ. Γιάννη Σκούφου και Αθηνάς Τζώρα από το ΤΕΙ Ηπείρου και της κας Κωνσταντίνας Φλώρου και του συνεργάτη του εργαστηρίου και υποψήφιου διδάκτορα κ. Αχιλλέα Καραμούτσιουκαι του εργαστηρίου διατροφής της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με επικεφαλής την καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Φλώρου-Πανέρη και τον λέκτορα κ. Ηλία Γιάννενα, όπου θα ελεγχθεί ένα νέο στέλεχος προβιοτικού για τη χρήση του στα πτηνά και η επίδραση του στη μικροβιακή χλωρίδα των πτηνών και στο μικροβίωμα του εντέρου, τομείς αιχμής για την παγκόσμια έρευνα.

Στη νέα αυτή συνεργασία συμμετέχουν επίσης πέντε φοιτητές του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων οι οποίοι είναι ο κ. Απόστολος Μπακόλας, ο κ. Θανάσης Κυραμάρης, ο κ. Μιλτιάδης Παπαδάτος,  η κα. Νίκη Γιουρέλη, η κα. Αγγελική Σταύρου και ο κ. Μιχάλης Σέργης που θα παρουσιάσουν επίσης και τα ερευνητικά αποτελέσματα σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.
 
Στην επίσκεψη της στο ίδρυμα η κα. VanessaDemey ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου Υγείας των ζώων, παρουσιάστηκαν ερευνητικά έργα του εργαστηρίου και συζητήθηκαν νέες ερευνητικές προτάσεις. Κατόπιν, επισκέφτηκε τους πειραματικούς χώρους της πτηνοτροφικής μονάδας του κ. Μίχα για να δει τις πειραματικές ομάδες και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, ενώ συζητήθηκαν με τα μέλη του εργαστηρίου, την εταιρία και τους κ. Μίχα Κωνσταντίνο και κ. Μίχα Αποστόλη ερευνητικά πρωτόκολλα στην κατεύθυνση της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στον κλάδο της πτηνοτροφίας.
 
Τέλος, η κα Demeyεπισκέφτηκε με τα μέλη του εργαστηρίου την χοιροτροφική μονάδα του κ. Έξαρχου στην Φιλιππιάδα όπου και συζητήθηκε με τον κ. Γιάννη Έξαρχο και τον κ. Νίκο Έξαρχο η ανάπτυξη πιλοτικής ερευνητικής συνεργασίας για τη χρήση αντίστοιχων προϊόντων στην χοιροτροφία για ελαχιστοποίηση χρήσης αντιβιοτικών ουσιών, ενώ προτάθηκανσυγκεκριμένες κοινές δράσεις στο πλαίσιο παραγωγής χοιρινού κρέατος ειδικών προδιαγραφών.

Η ερευνητική αυτή συνεργασία αποτελεί την πέμπτη του ΤΕΙ Ηπείρου με εταιρίες κολοσσούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας μια παράδοση που βασίζεται στο κύρος του έργου που επιτελεί και στα εξαιρετική τεχνογνωσία και τεχνολογία που εφαρμόζει, διευρύνοντας τη διεθνή προβολή του Ιδρύματος και του τόπου που βρίσκεται, αφού έχει ανοίξει ερευνητικούς ορίζοντες με τις ΗΠΑ, την Ινδία, την Κίνα, τον Καναδά, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Γαλλία.


Ενοικιάζεται κατάστημα στον πεζόδρομο της Σκουφά, 17 τ.μ. ισόγειο και 17 τ.μ. υπόγειο. Πληροφορίες: 6976 738440

------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

Ζητείται άμεσα κατοικία για ενοικίαση, 2 δωματίων, ισόγεια ή 1ου ορόφου, στην πόλη της Άρτας, περιθώριο μέχρι τα τέλη Μαϊου

τηλ. 6983 464977

---------------

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος 67 τ.μ. Αμβρακίας 18 (πλησίον ταχυδρομείου).

τηλ. 6948 078208 και 6944 662317

----------------

jsn-modulecontainer">

ΜΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

ΜΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

ΜΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

 

 

 

Go to top