Πρωτοβουλία για τη δημιουργία διαδημοτικού καταφυγείου αδέσποτων κατοικίδιων ζώων, ανέλαβε ο Δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης και για το σκοπό αυτό απέστειλε προσωπική επιστολή στους δημάρχους «Ν. Σκουφά» κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, «Γ. Καραϊσκάκη» κ. Δημήτριο Γαλήκα, «Κεντρικών Τζουμέρκων» κ. Χρήστο Χασιάκο και «Ζηρού» κ. Δημήτριο Γιολδάση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες είναι και αυτό της υπεύθυνης και οργανωμένης προστασίας των αδέσποτων ζώων, είναι η έλλειψη της φροντίδας μας, την οποία δικαιούνται αυτά τα ζώα και οφείλουμε να την προσφέρουμε.
Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντί τους, που για διάφορους λόγους βρίσκονται χωρίς στέγη, χωρίς περίθαλψη, νερό, υγειονομική φροντίδα και εμβολιασμούς.
Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων, έχει πλέον πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή μας και πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί.
Και θα είναι ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για όλους μας η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, το οποίο σημειωτέον εγκυμονεί και σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Η δε ευαισθητοποίηση σε αυτόν τον τομέα, είναι υποχρέωση, πρώτιστα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρότασή μας είναι η δημιουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου για Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς (σκυλιά και γάτες).
Μαζί να κάνουμε το πρώτο βήμα, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη μας για τους τετράποδους φίλους μας.

Σας καλώ σε μια κοινή σύσκεψη και σε πρώτη φάση, να αποφασίσουμε για την ίδρυση αυτής της Διαδημοτικής Επιχείρησης και στη συνέχεια να
συγκροτήσουμε μια Διαδημοτική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τη σύνταξη του σχετικού προγράμματος και ακολούθως να κινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για την ταχεία υλοποίηση αυτού του στόχου.

Ως δήμαρχος Αρταίων καταθέτω την προαναφερόμενη πρόταση, με την βεβαιότητα κύριοι συνάδελφοι ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μου και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επίσης καλώ και τους φιλόζωους της περιοχής μας , και όχι μόνο να βρεθούν στο πλευρό μας , για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.»

Go to top