Με το σύνθημα – μήνυμα: «Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη στην καθημερινή μας ζωή», από τον περασμένο Ιανουάριο η αντιδήμαρχος Αρταίων ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ανέπτυξε πολλαπλές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με απώτερο σκοπό την δημιουργία Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, για παιδιά, μοναχικά άτομα, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, θυμάτων βίας και για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που έχουν την ανάγκη μας.

Σε πρώτη φάση έγιναν πολλές συγκεντρώσεις και διανομές ρούχων, όλων των ηλικιών και κυρίως των παιδιών.
Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα κι όχι μόνον διανέμονται τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Ακόμη δοκιμαστικά έγιναν και κάποια συσσίτια σε σχολεία κυρίως της πόλης και αυτή η δράση θα έχει και συνέχεια και σε μεγάλη έκταση.

Σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών προσφέρονται δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, σε συνεργασία του Δήμου Αρταίων και του τοπικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.
Μέσω του ΕΣΠΑ φέτος εξασφαλίστηκαν σημαντικά ποσά για τη συνέχιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και πολλά άλλα.
Τελευταία δε λειτουργεί και Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.
Αναφερθήκαμε σε μερικές και ενδεικτικές δράσεις της κ. Βασιλάκη, οι οποίες οδήγησαν και στη δημιουργία του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας ή Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Περιφερειακή Οδό.

Στεγάζεται σε έναν άνετο χώρο, με πολλές και εύκολες συγκοινωνιακές προσβάσεις, στον οποίο θα προσφέρουν τις δωρεές και τις υπηρεσίες τους, όσοι το επιθυμούν!
Η κ. αντιδήμαρχος πέτυχε ακόμη την ευαισθητοποίηση δεκάδων συνδημοτών μας, στον εθελοντισμό και σε δράσεις κοινωνικής πρόνοιας, αλληλεγγύης και παροχής βοήθειας, υλικής και ψυχικής, σε συνανθρώπους μας, που την χρειάζονται.
Ακούραστη, με επιμονή και υπομονή, αλλά και με προσωπικές υπερβάσεις, σωματικές και υλικές, η κ. Βασιλάκη «έστησε» το «σπίτι» των ανήμπορων συμπολιτών μας.

Σχετικά είπε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»:

«Όλοι μας πρέπει να εμπλακούμε στη ζωή της κοινότητας του Δήμου μας, μέσω προγραμμάτων και ενεργειών, που στόχο έχουν την στήριξη και βοήθεια των ανήμπορων συνανθρώπων μας.
Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας και ομαδικότητας των συνδημοτών μας κι όχι μόνον. Ο εθελοντισμός ως στάση ζωής και η δύναμη της ψυχής μας για κοινωνική προσφορά, πρέπει να αποτελούν κοινό τόπο, για κοινή δράση. Η οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αυτό επιβάλλει στον καθένα μας. Είναι μονόδρομος για να αντέξουμε. Ο Δήμος Αρταίων και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, σε αυτόν τον τομέα, έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτο έργο, το αναγνωρίζουν οι δημότες κι αυτό μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια…»!

Go to top