Στην εκπαίδευση δεν χωρούν παιχνίδια, τόνισε ο Γιώργος Στύλιος, στην ανοιχτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Άρτας όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε η Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής ΝΔ και Τομεάρχης Παιδείας. Ο Γιώργος Στύλιος,αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παλινωδίες σχετικά με το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη συνέχεια μίλησε για τις ιδεοληπτικές προσεγγίσεις του Υπουργείου Παιδείας όπουμε τις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης αναδιέταξε  άναρχα τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.Η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Στύλιος, όπως και οι πολίτες, ζητούν να μπει τάξη σε αυτό το χάος. Αντιλαμβάνονται ότι πρέπει επιτέλους τα Πανεπιστήμια να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο φαινόμενο braindrain: «Πολλοί νέοι έφυγαν από την Ελλάδα διότι δεν υπήρχαν δουλειές. Το έπραξαν γιατί αισθάνθηκαν ότι η Ελλάδα τους έπνιγε.Αυτός ο κατήφορος οφείλει να σταματήσει. Υποχρέωσή μας είναι να δημιουργήσουμε νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές, με χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση. Όλοι όσοι έφυγαν στο εξωτερικό να έχουν την επιλογή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να ζήσουν, να δημιουργήσουν, να φτιάξουν οικογένειες και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανοικοδόμηση της πατρίδας μας».

Ο κ. Στύλιος παρουσίασε επίσης τους έξι μεγάλους στόχους της Νέας Δημοκρατίας:
•    Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
•    Μια ανοιχτή οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.
•    Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
•    Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
•    Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
•    Μία Ελλάδα, μαζί με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της, ισότιμη εταίρο στην ΕΕ και πρωταγωνιστή στις περιφερειακές εξελίξεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος τόνισε ότι  η Ν.Δ. έχει επανειλημμένα εγκαλέσει τον τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑνα σταματήσει τους πειραματισμούς στο χώρο της εκπαίδευσης. Όμως, το αργότερο σε 6 μήνες θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές. Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα δώσει ουσιαστικές λύσεις αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας και στηρίζοντας το χώρο ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Go to top