Το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία προστατευόμενων και μη ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού», αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 22-10-2019 κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας στο Δημοτικό Κατάστημα Ανέζας στον Άρτα.

Η σύγκλιση της ετήσιας συντονιστής σύσκεψης εντάσσεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκπορεύονται από το άρθρο 5 της απόφασης 173591/1629 (ΦΕΚ 4190 τ.Β΄/2018) σύμφωνα με το οποίο, κατόπιν πρόσκλησης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και προεδρεύοντα του οργάνου, συγκαλείται ετήσια σύσκεψη όλων των υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους στη διαχείριση και προστασία της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και της ευρύτερης περιοχής.
Στα πορίσματα-αποφάσεις της ετήσιας συντονιστικής σύσκεψης συγκαταλέγονται, ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων που θα γίνουν με βάση το Τοπικό Σχέδιο Δράσης και η πραγματοποίηση μέχρι τέλος του έτους εκδήλωσης ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών για το ΤΣΔ, στην Πρέβεζα.
Να σημειωθεί ότι, στη θεματολογία που αποτελεί αντικείμενο συζήτησης των ετήσιων συντονιστικών συσκέψεων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα προγράμματα φύλαξης του Εθνικού Πάρκου, η αξιολόγηση τυχόν περιστατικών λαθροθηρίας που αντιμετωπίστηκαν, η λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση σε επιχειρησιακό επίπεδο της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας όλων των πλευρών και ο προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο έτος.
Στην ετήσια σύσκεψη του οργάνου συμμετείχαν : ο Συντονιστής (Πρόεδρος) και υπηρεσιακά στελέχη των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Δήμαρχοι Ακτίου-Βόνιτσας και Αμφιλοχίας, Αντιδήμαρχοι των Δήμων Νικολάου Σκουφά, Πρέβεζας, Αμφιλοχίας, Αρταίων, Ζηρού καθώς και η Διευθύντρια Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, ο Πρόεδρος, ο Διευθυντής και ο Υπεύθυνος φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», ο Διοικητής του Α.Τ. Αμφιλοχίας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Αστυνόμευσης του Α.Τ. Άρτας, ο Προϊστάμενος Γενικής Αστυνομίας Λ/Χ Πρέβεζας, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ακτίου-Βόνιτσας και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ζηρού, ο Λιμενάρχης Πρέβεζας, ο Πρόεδρος της Ε΄ΚΟΗ, ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top