ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ 500.000 ευρώ!!!

Έκλεισε ο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, λόγω χρεών 1.500.000 ευρώ περίπου, προς την εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του, με αποτέλεσμα, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, από την μη αποκομιδή των σκουπιδιών, να είναι πλέον γεγονός.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο Δήμος Αρταίων κάνει έκκληση στους κατοίκους των ορίων του, να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους, μέχρι να βρεθεί λύση του προβλήματος.

Ενός προβλήματος που σε καμιά περίπτωση δεν αφορά το Δήμο Αρταίων, γιατί ενώ καλύπτει το 65% των απορριμμάτων που διοχετεύονται στον ΧΥΤΑ, οι οφειλές του είναι ελάχιστες, σε σύγκριση με τους άλλους εξυπηρετούμενους Δήμους και ανά πάσα στιγμή καλύπτονται.

Σε σύσκεψη που έγινε με την ανάδοχο εταιρία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κατατέθηκε η πρόταση άμεσης καταβολής 300 – 400.000 ευρώ, μέχρι τα Χριστούγεννα και πάλι υπάρχει πρόβλημα κάλυψης του ποσού.

Οι οφειλές κατά Δήμο και ιδιώτες έχουν ως ακολούθως:
-    Δήμος Αρταίων περίπου 250.000 ευρώ.
-    Δήμος «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ» περίπου 250.000 ευρώ.
-    Δήμος «Γ. Καραϊσκάκη» περίπου 50.000 ευρώ.
-    Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων περίπου 20.000 ευρώ.
-    Ιδιώτες περίπου 150.000 ευρώ και,
-    Δήμος Ζηρού περίπου 500.000 ευρώ(!!!).

Που σημαίνει ότι το μεγάλο και όπως δείχνει αξεπέραστο πρόβλημα, είναι αυτό της οφειλής του Δήμου Ζηρού.
Πρόβλημα που αν άμεσα δεν αντιμετωπιστεί, έστω και μερικώς, ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός, για διάστημα που δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Βέβαια υπάρχει και η έσχατη λύση, αυτή της προσφυγής στον κ. Εισαγγελέα, για προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί, γιατί το χρέος θα εκτιναχθεί σε «απαγορευμένα ύψη», για τις δυνατότητες του τοπικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων.
 

Go to top