Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η μελέτη για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Αρταίων. Η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο των τελικών εγκρίσεων και σύντομα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η μελέτη αφορά στην κατασκευή των κατάλληλων έργων έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές για την ανάπτυξη ασφαλούς και ευνοϊκού περιβάλλοντος για μετακινήσεις με ποδήλατα μεταξύ της πόλης Άρτας και των οικισμών των Αγίων Αναργύρων και της Φιλοθέης (Χαλκιάδες – Καλαμιά) του Δ. Αρταίων.

Στα πλαίσια της «Μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου Αρταίων – Μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός» επανεξετάστηκε ο νέος κυκλοφοριακός ρόλος της Εθνικής Οδού, αφού η ολοκλήρωση της παράκαμψης της Άρτας θα αποφορτίσει σημαντικά την υφισταμένη Εθνική Οδό από την υπερτοπικού/εθνικού χαρακτήρα κυκλοφορίας και διερευνήθηκε η δυνατότητα διαμόρφωσης δικτύου περιαστικών  ποδηλατοδρόμων στο πλαίσιο της ανάπτυξης της βιώσιμης κινητικότητας και της σύνδεσης της πόλης της Άρτας με τους πλησιέστερους σε αυτήν οικισμούς (Άγιοι Ανάργυροι, Φιλοθέη, κα). Δεδομένου ότι:

- από την Άρτα προς τον οικισμό Άγιοι Ανάργυροι, που εντοπίζεται 3 χλμ. περίπου ΝΑ της πόλης της Άρτας και συνδέεται με αυτήν μέσω της Ε.Ο. 5 (Αντιρρίου – Ιωαννίνων), και
- από την Άρτα προς τον οικισμό Φιλοθέη (Χαλκιάδες – Καλαμιά), που εντοπίζεται 4 χλμ. περίπου ΒΔ της πόλης της Άρτας, και συνδέεται με αυτήν επίσης μέσω της Ε.Ο. 5 (Αντιρρίου – Ιωαννίνων),

διατίθεται διαμήκης έκταση κατά μήκος της ζώνης απαλλοτρίωσης της Ε.Ο. 5 (Αντιρρίου – Ιωαννίνων), στις προτάσεις της «Μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Δήμου Αρταίων – Μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός» είναι να αξιοποιηθεί η ζώνη απαλλοτρίωσης ώστε σε αυτή να χωροθετηθεί  ποδηλατόδρομος.

Go to top