Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, εκπνέει ο Νόμος 4495/2017, για τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή εφαρμογής του Νόμου, χωρίς εκπτώσεις με προσαυξήσεις των προστίμων σταδιακά έως στις 31 Μαρτίου 2026.

Επίσης δεν θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να τακτοποιήσουν αυθαίρετα κτίσματα που κατατάσσονται στη Κατηγορία 5 του ισχύοντα Νόμου και κτίσματα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα.
Όλη η χώρα λειτουργεί στους πρωτόγνωρους ρυθμούς της υγειονομικής κρίσης του COVID 19, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στη λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης που δυσχεραίνουν τη πρόσβαση στα αρχεία από τους συναδέλφους μηχανικούς προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο νομιμότητας. Οι Υ.ΔΟΜ της χώρας είναι υποστελεχωμένες και σε συνδυασμό με τα ειδικά μέτρα του COVID 19 αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το πολίτη και τους μηχανικούς.
Επίσης τα εισοδήματα των περισσότερων Ελλήνων έχουν μειωθεί δραματικά και σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές πληρωμές φόρου εισοδήματος 2019 αυτή την εποχή, γίνεται κατανοητό ότι πολλοί πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν για το Νόμο 4495/2017 έως 30.09.2020 και θα αναγκαστούν να καταβάλλουν προσαυξημένα προστίματα.
Κατά τη γνώμη μου οι Νόμοι των Αυθαιρέτων δεν πρέπει να λειτουργούν φοροεισπρακτικά κατά των πολιτών αλλά να βάλουν ένα τέλος στην αυθαίρετη δόμηση και μία σειρά στα λάθη και την ανοχή του παρελθόντος σχετικά με τα αυθαίρετα κτίσματα, συνυπολογίζοντας τις καταστάσεις που ζει η χώρα την τελευταία δεκαετία (οικονομική κρίση, capital controls, υγειονομική κρίση, ανεργία κλπ). Επομένως κρίνεται απαραίτητη η ευαισθητοποίηση του Υπουργείου για τη παράταση του Νόμου.
Τέλος λόγω της αυξημένης χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των αιτήσεων των αυθαιρέτων, το σύστημα υπολειτουργεί και οι συνάδελφοι μηχανικοί αδυνατούν να εισάγουν νέες αιτήσεις για την έκδοση παραβόλου αλλά και να διεκπεραιώσουν καταχωρημένες δηλώσεις τω προηγούμενων νόμων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι στους πελάτες τους.
Για όλα τα παραπάνω σας παρακαλώ να σεβαστείτε το επάγγελμα του Έλληνα Μηχανικού που έχει αποδείξει στη μακροχρόνια πορεία του, την αξία και την συμβολή του στην Ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, και να αναθεωρήσετε την άποψη του Υπουργείου για λήξη της εφαρμογής του Νόμου με τη σημερινή του μορφή στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 15.09.2020.


Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Ν.  Χρηστάκης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας


ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top