Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) εντείνει τις προσπάθειές της για να ανακόψει την εξάπλωση της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (ΑΠΧ) στην Ευρώπη, συνεχίζοντας την εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασθένεια αυτή και επεκτείνοντάς την σε άλλες εννέα χώρες.

Το περασμένο καλοκαίρι, η EFSA ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκεσε συνεργασία με τις τοπικές αρχές σε χώρες που αποτελούσαν «περιοχέςυψηλούκινδύνου» (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και Σλοβενία) λόγω της εγγύτητάς τους με χώρες όπου εντοπίζεται η ΑΠΧ.

Η EFSA επεκτείνει τώρα την εκστρατεία, η οποία απευθύνεται κυρίως στους χοιροτρόφους, στη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Εσθονία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Ο Nikolaus Kriz, επικεφαλής της Μονάδας Υγείας Ζώων και Φυτών της EFSA, δήλωσε: «Ως επιστημονικός οργανισμός, εργαζόμαστε ακούραστα για να διεξαγάγουμε αξιολογήσεις και να κάνουμε συστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις χώρες που απειλούνται από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων να προστατεύσουν τα ζώα και τις οικονομίες τους.Πέρυσι αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την επιστήμη μας στο πεδίο της δράσης και να δείξουμε ότι η EFSA δεσμεύεται να βοηθήσει τους χοιροτρόφουςκαι άλλους φορείς που αντιμετωπίζουν αυτήν τη τρομερή ασθένεια. Η εκστρατεία έγινε ευμενώς δεκτή από την πρώτη ομάδα χωρών και τώρα προχωρούμε παραπέρα με το μήνυμά μας για την ανίχνευση, την πρόληψη και την αναφορά της νόσου.
Η εκστρατεία συμπληρώνει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων διεθνών οργανισμών με στόχο την εξάλειψη της ασθένειας στην Ευρώπη.
Τι είναι η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων;
Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) είναι μια ιογενής ασθένεια που προσβάλλει τους οικόσιτους χοίρους και τους αγριόχοιρους. Ο ιός είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο, αλλά έχει προκαλέσει σημαντικέςκοινωνικοοικονομικέςεπιπτώσειςσε πολλές χώρες. Δεν υπάρχουν εμβόλια, οπότε η έξαρση των κρουσμάτων μπορεί να απαιτήσει τηνυποχρεωτικήθανάτωσημεγάλου αριθμού εκτρεφόμενων χοίρων στις πληγείσες περιοχές.
Στόχοι και κοινό
Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση της ΑΠΧ και στις 18 χώρες και απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων και άτομα που έρχονται σε επαφή με τους οικόσιτους χοίρους και τους αγριόχοιρους, ιδίως τους εκτροφείς χοίρων. Υλοποιείται με την ανεκτίμητη βοήθεια τοπικών κτηνιατρικών υπηρεσιών, ομάδων αγροτών/χοιροτρόφων, δασικώνυπηρεσιών, κυνηγετικών ενώσεων, της συνοριακής αστυνομίας και άλλων σχετικών φορέων.
Ανίχνευση, πρόληψη, αναφορά
Δεδομένου ότι τα κρούσματα ΑΠΧ μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα, η ανίχνευση, η πρόληψη και η αναφορά είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό αυτής της νόσου. Αυτές είναι οι βασικές λέξεις της εκστρατείας.
Μάθε περισσότερα στον ιστότοπο της εκστρατείας: www.efsa.europa.eu/StopASF


ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top