Λόγω της υποστελέχωσης, της ΠΟΛΥΝΟΜΙΑΣ και της «χαριστικής βολής» που έδωσε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», χάος επικρατεί και στην τοπική Πολεοδομία, με αποτέλεσμα να μην «κουνιέται φύλλο» στην πόλη και σε όλο το νομό της Άρτας, ένα οικονομικό τέλμα που καταδικάζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και περιθωριοποιεί πολλές δεκάδες επαγγελματιών που εξαρτώνται από την οικοδομική δραστηριότητα της περιοχής μας.

Σήμερα στο σύνολο της χώρας λειτουργούν περίπου 160 πολεοδομικά γραφεία, από τα οποία το 30% έχει ένα, το πολύ δύο μηχανικούς.
Προ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» οι Πολεοδομίες του κάθε νομού ήταν χωριστές και στην Περιφέρεια η μία ανήκε στο δήμο και η άλλη στη Νομαρχία.
Σήμερα ενοποιήθηκαν και λειτουργούν στο δήμο της πρωτεύουσας του κάθε νομού.
Ειδικότερα η Πολεοδομία της Άρτας, που λειτουργεί υπό την «εποπτεία» και ευθύνη του δήμου Αρταίων, σύμφωνα με τον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας, είναι σαν να μην υπάρχει.

Έχουμε μπροστά μας μια πολυσέλιδη «αναφορά» - επιστολή προς την εφημερίδα μας, πολιτικών μηχανικών, έγκριτων και συναδέλφων επαγγελματικά, του πολιτικού μηχανικού και δημάρχου Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, η οποία, θυμίζει το… «Κατηγορώ» του Αιμιλίου Ζολά.

Τι λένε οι εν λόγω μηχανικοί;
1. Στην Πολεοδομία Άρτας τα Αρχεία είναι τσουβαλιασμένα σε ένα υπόγειο και κανείς δεν μπορεί να βρει άκρη, που σημαίνει ότι τίποτε δεν λειτουργεί.
2. Η υποστελέχωσή της, τροχοπεδεί κάθε υπόθεση των πολιτών, δεν υπάρχει ούτε απλό υπαλληλικό προσωπικό, έστω και σαν βοηθητικό προσωπικό, για τις διαδικασίες διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών.
3. Δεν προχωρεί ούτε στο ελάχιστο το πρόγραμμα «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων, αλλά και όλων των αυθαιρέτων.
4. Οι ελάχιστες περιπτώσεις οικοδομικών αδειών που ζητούνται, δεν προχωρούν και οι αιτούντες δεν γνωρίζουν πότε αυτές θα εκδοθούν, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται και να μεταθέτουν επ’ αόριστον τους προγραμματισμούς τους.

Όμως το ζητούμενο για τους αρτινούς πολίτες, είναι η Πολεοδομία της Άρτας.
Το ζητούμενο για τους αρτινούς, είναι το «τέλμα» της κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, της κάθε άλλης δραστηριότητας της Πολεοδομίας μας, σε βάρος της τοπικής οικονομίας.

Το πρόβλημα είναι οξύτατο, είναι πρόβλημα μεγίστης σημασίας και ο δήμος Αρταίων και ο δήμαρχος Αρταίων, οφείλουν να πάρουν τολμηρές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην ανάγκη ας γίνουν παρατυπίες και γιατί όχι και παρανομίες, προκειμένου να λειτουργήσει η Πολεοδομία. Και καμιά παρατυπία ή παρανομία δεν στοιχειοθετείται ενώπιον της Δικαιοσύνης, όταν αυτές πραγματοποιούνται προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος.
Με το «σταυρό στο χέρι», όλοι «αγιοποιούνται», με την υπέρβαση λίγοι!
Αλλά οι τελευταίοι γράφουν ιστορία!

Τέλος κλείνοντας αυτό το κείμενο έχουμε να πούμε τούτο: Αν η Πολεοδομία Άρτας συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, καλύτερα να βάλει… «λουκέτο»!
Και προσωπική διαπίστωση του γράφοντος: Αν η Πολεοδομία Άρτας συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει, η προϊσταμένη της, Αννίτα Παπανικολάου, συνειδητά επικαλούμαι το όνομά της, στην καλύτερη περίπτωση θα… «σαλτάρει»!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top