Σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων των οικισμών Κωστακιών και Κεραματών του Δήμου Άρτας» προϋπολογισμού 9.000.000,00 ευρώ περίπου από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας και Δήμαρχο Αρταίων, κύριο Γιάννη Παπαλέξη με τον ανάδοχο «Δίολκος Κατασκευαστική ΑΤΕ – Χωροτεχνική ΑΤΕ».Το έργο αυτό που είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ αφορά την κατασκευή 24.472,00 μ. δικτύου ακαθάρτων: 3.260,50 μ. εξωτερικών αγωγών μεταφοράς (προς τελική επεξεργασία στην ΕΕΛ Άρτας) και 21.211,50 μ. για τα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών.

Εκτός των δικτύων θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 5 αντλιοστάσια: 2 κύρια αντλιοστάσια για την παροχέτευση των ακάθαρτων κατά μήκος των εξωτερικών αγωγών μεταφοράς καθώς και 3 τοπικά αντλιοστάσια για τη συλλογή και προώθησης των λυμάτων των εσωτερικών δικτύων των οικισμών. Τα δίκτυα των οικισμών Κωστακιών και Κεραματών έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξυπηρετούν το σύνολο των οικισμών αλλά και την ενδεχόμενη επέκταση σύμφωνα με την μελέτη «Αναθεώρηση-Επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρτας». Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για του Δημότες της περιοχής είναι ότι το έργο αυτό είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΑ, με αποτέλεσμα, με την ολοκλήρωση του έργου τα τέλη σύνδεσης νε είναι μειωμένα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων μετά την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το έργο αυτό λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα δύο οικισμών που αποτελούν προάστια της πόλης της Άρτας. Από τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Αρταίων, μόνο η Λιμίνη και το Γλυκόριζο απομένουν χωρίς σύστημα αποχέτευσης, αλλά και για τις δύο αυτές περιοχές υπάρχουν έτοιμες μελέτες και αναμένεται να ενταχθούν προς χρηματοδότηση την επόμενη προγραμματική περίοδο. Το έργο αυτό, έρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και για τους Δήμους, όπου η χρηματοδότηση είναι μηδαμινή και τα έργα ελάχιστα. Με αφορμή, το έργο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ και στο έργο της κατασκευής του υδατόπυργου της Καλαμιάς, για το οποίο τις επόμενες μέρες, θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η εκτέλεσή του. Ο νέος υδατόπυργος  που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής, αφού ο ήδη υπάρχον είναι σχεδόν υπό κατάρρευση.»

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top