«Λεκτική βία, οικονομικός εκβιασμός, σεξουαλική ταπείνωση, ξυλοδαρμός, ψυχολογική βία, συνιστούν την πιο αποκρουστική, συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων». Τα παραπάνω τόνισε η Αντιδήμαρχος Αρταίων ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, μιλώντας στα εγκαίνια του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της, επί της οδού Τζαβέλα 24.

Συνεχίζοντας την ομιλία της η κ. Βασιλάκη χαρακτήρισε τη βία, απειλή για τις γυναίκες και πραγματική απειλή στη συνολική ανάπτυξη της χώρας. «Η μάστιγα της βίας – είπε – είναι ντροπή για τις γυναίκες, είναι ντροπή για τη δημοκρατία, μελανό σημείο, για την παιδεία μας, προσβολή στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα…»!

Το κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

«Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου Αρταίων και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος σήμερα δεν είναι κοντά μας λόγω συμμετοχής του στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Κοινωνία σε κρίση – Αυτοδιοίκηση σε δράση» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα.

Εγκαινιάζουμε σήμερα κάτω από τη σκέπη της εκκλησίας μας το Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της βίας των γυναικών στο Δήμο Αρταίων.
Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για όλους εμάς, για ολόκληρο το νομό της Άρτας, που έγινε πραγματικότητα η δημιουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και αποτελεί μέρος ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και προς όφελος των γυναικών και των παιδιών τους.

Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο Φύλων και του Δήμου Αρταίων, με συντονιστή δικαιούχο την ΕΕΤΑΑ.
Η έναρξη της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου εδώ έρχεται σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης όπου με βάση τα στατιστικά, οι γυναίκες πλήττονται πρώτες και με ιδιαίτερη ένταση στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο…!

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου μας, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίσταται βία και πολλαπλές διακρίσεις, καθώς επίσης στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης των ζητημάτων της βίας όλων των μορφών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο είναι στελεχωμένο από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, συμβούλων εξειδικευμένων στη βία κατά των γυναικών, με την οπτική του φύλου, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και κοινωνιολόγο ενώ εκκρεμεί η πρόληψη νομικού. Οι ώρες λειτουργίας είναι 8 με 4 πίσω από τη Λαϊκή Αγορά στην Άρτα, Τζαβέλλα 24, με τηλέφωνο επικοινωνίας 26810 77400 και γραμμή SOS 15000.

Η δημιουργία του Συμβουλευτικού αυτού Κέντρου εκφράζει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή μίας ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εφαρμογή τους, ύστερα από τα ΚΔΑΠ 5-12 ετών, τρεις σημαντικές δομές του Δήμου μας – ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, καθώς επίσης πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 12 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και όλα αυτά εντελώς δωρεάν.
Καθώς επίσης, δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης (κοινωνικά φροντιστήρια, σχολικά είδη, τρόφιμα και ρούχα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες), δημιουργία παραρτήματος ΚΑΠΗ στην Ανέζα, στήριξη του ΚΕΘΕΑ, στήριξη συσσιτίων και πλείστα άλλα, τώρα που η κοινωνία μας έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη την στήριξη της Αυτοδιοίκησης.

Σε μια περίοδο που όλα συρρικνώνονται, σαν τοπική Αυτοδιοίκηση καταφέραμε στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα να ανοίξουμε κοινωνικές δομές για δωρεάν στήριξη των οικογενειών και παράλληλα να δώσουμε θέσεις εργασίας και όποια υλικοτεχνική υποστήριξη από την τοπική μας κοινωνία.

Στηρίζουμε λοιπόν την οικογένεια με το κοινωνικό μας έργο, ως υγιές κύτταρο της κοινωνίας, στηρίζουμε όμως και τις γυναίκες θύματα βίας, αν και εγώ σαν γυναίκα δεν θέλω να είναι στο προσκήνιο οι γυναίκες ως θύματα, αλλά ως παραγωγικές δυνάμεις, ως ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.
Όμως θα ήθελα, καμία γυναίκα να μην αισθάνεται μόνη και ότι δεν είναι η μόνη. Με τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου να μην ντραπεί να καταγγείλει το βιαστή της ή την οποιαδήποτε μορφή βίας.

Εύχομαι πραγματικά οι γυναίκες που θα προσφύγουν στο Κέντρο να είναι ελάχιστες έως καμία, όχι γιατί θα φοβηθούν να καταγγείλουν την εναντίον τους βία ή θα ντραπούν, αλλά πραγματικά γιατί δεν θα το χρειαστούν. Δυστυχώς όμως τα στατιστικά στοιχεία στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα της λειτουργίας αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο που δίπλα μας συμπαραστέκεται στο έργο μας με τις ευχές και τις ευλογίες του.
Θα ήθελα να εξάρω την εδώ παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των δύο Φύλων, να τη συγχαρώ για το έργο της και με την παράκληση να είναι δίπλα μας για την αξιοποίηση και άλλων δομών προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.
Θα ήθελα να καλωσορίσω επίσης την εκπρόσωπο της ΕΕΤΑΑ κ. Κατσαβού Στέλλα, Στέλεχος Κατάρτισης και Απασχόλησης, που τόσο στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και στη συχνή επικοινωνία για την υλοποίηση του προγράμματος, η συμβουλή της ήταν καταλυτική, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων».

Και έκλεισε την ομιλία της, λέγοντας: «Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων, εύχομαι να καταστεί ένας ΦΑΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΓΑΠΗΣ, όπου εμείς σαν Δήμος, θα το στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»!

Τέλος το Κέντρο εγκαινιάστηκε με την παρουσία στο νομό της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, ΒΑΣΩΣ ΚΟΛΛΙΑ, με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, των βουλευτών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΟΥ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ, του Προέδρου του Δ.Σ. ΘΩΜΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, των Αντιδημάρχων ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΛΑΡΑ και ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και πλήθους κόσμου.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top