Τη Δευτέρα 9-12-2013 το Μουσικό Σχολείο Άρτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οικοτροφείο ''Αίολος'', στα Αμπέλια Αμμοτόπου.  Η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία που έχει οριστεί στις 3 του Δεκέμβρη κάθε έτους. Το Οικοτροφείο ''Αίολος'' αποτελεί Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (ΜΨΚΑ) υψηλού βαθμού φροντίδας και όχι νοσηλείας, στο οποίο φιλοξενούνται για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη 15 άτομα με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές με σκοπό τη διασφάλιση της παραμονής τους στην κοινότητα και τη συνέχιση της ζωής και της δράσης τους στην τοπική κοινωνία σε ένα όσο το δυνατό καλύτερο πλαίσιο ανεξάρτητης λειτουργίας και διαβίωσης.

Yπάγεται στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π. ) με έδρα τα Ιωάννινα που ιδρύθηκε το έτος 2003 με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και την πλήρη επανένταξή τους στην κοινότητα, μέσω της προαγωγής των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών συμφερόντων τους, την επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση, την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και την εφαρμογή πρακτικών καταπολέμησης πάσης φύσεως διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού (πληροφορίες: http://www.epsep.gr/ ).    

Ολόκληρη η δομή στην οποία ανήκει το οικοτροφείο ''Αίολος'' αλλά και ο ξενώνας ενηλίκων ''Μελλισάνθια'' που στεγάζεται σε κτήριο δίπλα στο παλιό Νοσοκομείο Άρτας υπάγονται και είναι μέρος του  Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης "ΨΥΧΑΡΓΩΣ" το οποίο είναι ένα Εθνικό Σχέδιο για την αλλαγή του τρόπου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με μετάθεση του κέντρου βάρους από την παρεχόμενη ασυλικού τύπου περίθαλψη, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, στην κοινοτική φροντίδα. Η παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ψυχικές διαταραχές εντός της κοινότητας, χωρίς να τους απομακρύνει από το φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και με την ενεργή συμμετοχή της κοινότητας αποτελεί επιδιωκόμενο στόχο (πληροφορίες: http://www.psychargos.gov.gr/ ).

Οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Άρτας επισκέφτηκαν το οικοτροφείο, που λειτουργεί τα 8 τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, και μαζί με τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν παρουσίασαν ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα, στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τραγούδησαν κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές, συνομίλησαν με τους ενοίκους και τους υπεύθυνους της δομής, ξεναγήθηκαν στο χώρο και πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία και τους σκοπούς του οικοτροφείου, που είναι μοναδικό στην περιοχή μας και παράγει ένα δύσκολο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο.

Πριν την επίσκεψη των παιδιών προηγήθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση στο σχολείο με την υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαβασιλείου, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι στόχοι και η λογική του οικοτροφείου και όλων των δομών παρόμοιου τύπου στη Ελλάδα, σε μια εποικοδομητική και πολύτιμη εκπαιδευτικά συζήτηση - προετοιμασία για την επίσκεψη.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε με τους υπεύθυνους της δομής η περίπτωση μιας περαιτέρω συνεργασίας του σχολείου με το οικοτροφείο, πάνω σε ορισμένες ιδέες για δράσεις που εξέφρασε η κα Σόνια Παπαβασιλείου και έθεσε σε διάλογο με τους μαθητές μας, δημιουργώντας έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το σχολείο.

Η διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ιδιαίτερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστούμε την υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαβασιλείου και τους εργαζόμενους σε αυτή για την ζεστή φιλοξενία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο και εξαιρετικής κοινωνικής αξίας έργο τους.

Τέλος ευχαριστούμε τους  ενοίκους του οικοτροφείου για την μοναδική εμπειρία που χάρισαν στους μαθητές μας και ειδικά για το ζεστό τους χαμόγελο.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top