Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου τις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν.Άρτας “Αγία Θεοδώρα”, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μπίζα Χαράλαμπο και το προσωπικό, για τη λειτουργία του Συλλόγου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ.Τσιρογιάννης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους δημιουργικής απασχόλησης και στα εργαστήρια, συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους και συνεχάρη τον κ. Μπίζα και το προσωπικό του Συλλόγου για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινώς για την στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία και θα στηρίξει με οποιονδήποτε τρόπο την λειτουργία του Συλλόγου.

Τόνισε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα επιδιώξει μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου να συμβάλλει στην δημιουργία Δομών Αυτόνομων Στεγών και στη δημιουργία μόνιμης στέγης διαβίωσης (οικοτροφείο). Ακόμη θα επιδιώξει την συνέχιση λειτουργίας του κέντρου ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ως Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστούν το κόστος μισθοδοσίας και τα λειτουργικά έξοδα του κέντρου.

Επίσης θα μεριμνήσει για την ένταξη του κέντρου στα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης μέσω του νέου ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να ενισχυθεί με το απαραίτητο προσωπικό. Συζητήθηκε ακόμη και η δυνατότητα δημιουργίας μέσω του ΕΣΠΑ Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.), η οποία θα αποσκοπεί στην οικονομική και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, έτσι ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και στην ανάγκη ενημερωτικής καμπάνιας και δημιουργίας συμβουλευτικής ομάδας γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Τέλος συζητήθηκαν τρία αιτήματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συγκεκριμένα να ξεκαθαρίσει η πολιτεία τον αριθμό των πραγματικών ατόμων ΑΜΕΑ, να συνεδριάζει πιο τακτικά η επιτροπή ΚΕΠΑ και να δίνονται οι κάρτες αναπηρίας στα άτομα με μόνιμη αναπηρία για μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο τα άτομα αυτά.

Ο κ.Τσιρογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα στο κέντρο ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ και γενικότερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα πρέπει να ενθαρρυνθούν, να στηριχθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν αρμονικά στο κοινωνικό σύνολο.

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top