O υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χουλιάρα και τα μέλη του Δ.Σ. κ.Λάμπρου, κ.Παλαιοδήμο, κ.Λάμπρη και κ.Σαπρίκη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Άρτας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν τις εμπορικές επιχειρήσεις σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξή τους.
Συγκεκριμένα εκτέθηκαν από το ΔΣ του Συλλόγου τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της μεγάλης φορολογίας, των δανείων και των αυξημένων εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων.

Στη συνέχεια τονίσθηκε ότι θα πρέπει άμεσα να λυθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Άρτας, με την κατασκευή χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αλλά και την καλύτερη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων περιφερειακών χώρων στάθμευσης, καθώς και με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη για άμεση ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση των Βυζαντινών και άλλων μνημείων της περιοχής μας (θρησκευτικός τουρισμός), έτσι ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες στην περιοχή μας όλο τον χρόνο, με αποτέλεσμα την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Ακόμη έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με το σημαντικό θέμα της εμποροπανήγυρης, όπου και ο κ.Τσιρογιάννης συμφώνησε ότι θα πρέπει να αλλάξει μορφή και πέραν του ψυχαγωγικού τμήματος, να υπάρχει το τμήμα προβολής της παράδοσης μας, και να υπάρχει και το τμήμα της εμποροπανήγυρης που θα εκτίθενται και θα διατίθενται τα τοπικά προϊόντα που παράγονται από συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις του Νομού μας, έτσι ώστε να παραμένουν περισσότερα κέρδη σε Αρτινές επιχειρήσεις. Επίσης συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος του εκθεσιακού χώρου και η υποδομή του (παρκινγκ, κινηματογράφος, συνεδριακό κέντρο), μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, με την κατασκευή ενός πολυχώρου, όπου εκεί θα μπορούν να πραγματοποιούνται γενικές και κλαδικές εκθέσεις, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις κ.α., καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου ενισχύοντας έτσι την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ζωή του Δήμου της Άρτας, αλλά και των κατοίκων.

Ο κ.Τσιρογιάννης ανέφερε ότι στην νέα προγραμματική περίοδο θα υπάρξουν προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε επιχειρήσεις, προγράμματα για ίδρυση νέων και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων, προγράμματα βελτίωσης των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης ότι ως νέα δημοτική αρχή θα υπάρξει μέριμνα για την λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης Απασχόλησης & Επιχειρηματικότητας στον Δήμο Αρταίων.

Τέλος, συζητήθηκαν το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και η ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης και καθαριότητας κυρίως στο κέντρο της πόλης.
Ο κ.Τσιρογιάννης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα είναι κοντά σε κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία του Συλλόγου, που θα έχει στόχο τη στήριξη των Αρτινών επιχειρήσεων και την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top