Δύο σοβαρότατα προβλήματα της πόλης και του νομού μας, μεταφέρθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον Δημοτικό Σύμβουλο ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Αναφερόμαστε στην ανεπαρκή λειτουργία της Πολεοδομίας, που τροχοπεδεί την οικοδομική δραστηριότητα σε όλο το νομό, το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Άρτας, που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της και την άναρχη στάθμευση των τροχοφόρων, που προκαλεί καταστροφές στα έργα αναμόρφωσης του κέντρου (πεζόδρομους, πλατείες, ευρυχώρια κ.ά.) που κόστισαν ακριβά στο Δήμο Αρταίων και στην τοπική κοινωνία.

Τα κείμενα των σχετικών ερωτήσεων του κ. Παπαδημητρίου, προς τον δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, έχουν ως ακολούθως:

•    Σήμερα η πόλη της Άρτας αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα από την άναρχη στάθμευση οχημάτων, σε πεζοδρόμια και πλατείες προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αυτούς τους χώρους, αλλά και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης. Η έλλειψη χώρου στάθμευσης  αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα επίσης και για το εμπορικό μας κέντρο, που μένει απομονωμένο.
Πολλοί από εσάς συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι υπάρχει μελέτη, για τη δημιουργία υπόγειου parking στην πλατεία Σκουφά, η οποία έγινε δεκτή από προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, και μπορούμε να πούμε ότι σε σημαντικό βαθμό είχαν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες.
Προέκυψαν αντιδράσεις βέβαια οι οποίες και ανέστειλαν τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ο οποίος αυτό-αποκαλείται και προοδευτικός. Και ο κύριος λόγος της αντίδρασής τους ήταν ότι θα έπεφτε η Παρηγορήτρια. Βέβαια αυτά αποτελούν παρελθόν.

Το θέμα είναι το σήμερα και το αύριο που απασχολεί τους πολίτες της Άρτας και γι’ αυτό σας ερωτώ κ. Δήμαρχε:

1.    Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος;
2.    Είναι στις προθέσεις σας, να επανεξετάσετε το θέμα της δημιουργίας υπόγειου parking στην Σκουφά, προγραμματισμένο έργο και των προκατόχων σας;
3.    Έχετε εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και γενικότερα αν υπάρχουν λύσεις οι οποίες θα δεσμεύσουν την επόμενη Δημοτική Αρχή να τις υλοποιήσει.

•    Η υπηρεσία της Πολεοδομίας, λόγω έλλειψης προσωπικού και ενδεχομένως και άλλων λόγων, δεν ανταποκρίνεται ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, παρά τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες των ολίγων εργαζόμενων σε αυτή την υπηρεσία. Ούτε τα αρχεία της δεν είναι προσβάσιμα και δεν προσφέρονται για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων.
Είμαι βέβαιος ότι και λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας, γνωρίζετε το πρόβλημα και σε όλες του τις διαστάσεις και για να επικεντρωθώ στην ουσία της ερώτησής μου:
          
1.    Θα υπάρξει εσωτερική κινητικότητα των εργαζομένων στο Δήμο μας, από άλλες υπηρεσίες που πλεονάζουν και αν ναι πότε προβλέπεται να γίνει;
2.    Επειδή η Πολεοδομία είναι από τις σημαντικότερες και πιο παραγωγικές υπηρεσίες του Δήμου μας, σε περίπτωση, που η κινητικότητα δεν καλύψει τις ανάγκες μας, ποιες θα είναι οι άμεσες κινήσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος;

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

Go to top