Μέλη της Χ.Α. από Γιάννενα, Πρέβεζα και Άρτα εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης για να μοιράσουν προεκλογικά φυλλάδια. Η συμπεριφορά τους ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να σημειωθούν επεισόδια όταν τα μέλη της, σύμφωνα με μαρτυρίες, άρχισαν να πετάνε πέτρες σε πολίτες που αντιδρούσαν στην παρουσία τους.

Να σημειωθεί ότι οι χρυσαβγίτες κυκλοφορούσαν στην Άρτα υπό την επίβλεψη αστυνομικών που όπως αναφέρθηκε ήρθαν από τα Γιάννενα προς ενίσχυση του τοπικού τμήματος (!!!). Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 4 συλλήψεις συμπολιτών μας, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ δεν συνελήφθη κανείς από τα μέλη της οργάνωσης.

«Αν κάποιοι χρειάζονται αστυνομική προστασία για να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι είναι ανεπιθύμητοι» μας είπε συμπολίτης μας εργαζόμενος σε επιχείρηση του κέντρου, για να συμπληρώσει με το ερώτημα: «Ποιός πληρώνει για την μετακίνηση των αστυνομικών που ήρθαν από τα Γιάννενα;»

Ανακοίνωση της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» για τα επεισόδια.

Από το γραφείο τύπου της υποψήφιας Δημάρχου Αρταίων Λίτσας Κιτσαντά, δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, Τρίτη 13/5, μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α., που είχαν σε μεγάλο βαθμό έρθει από γειτονικές πόλεις, μοίραζαν φυλλάδια στην αγορά της Άρτας, ξεκινώντας από την Πλατεία Κιλκίς και συνεχίζοντας προς την Κεντρική Πλατεία. Το κλιμάκιο της Χ.Α. βρέθηκε από την αρχή αντιμέτωπο με τις αποδοκιμασίες των παριστάμενων πολιτών και υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Κεντρική Πλατεία και να  συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της Λαϊκής Αγοράς, με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στην ένταση που δημιουργήθηκε απ’ την προκλητική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών, η Αστυνομία επενέβη, με χαρακτηριστικά μονομερή τρόπο, προχωρώντας στη βίαιη προσαγωγή τεσσάρων αντιφασιστών, τους οποίους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα με χειροπέδες, μεταξύ των οποίων και το μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», Κώστα Σταύρου.

Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση, με αυθόρμητη συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα, και οι προσαχθέντες αντιφασίστες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγη ώρα. Μεταξύ των συγκεντρωθέντων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», Λίτσα Κιτσαντά και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Γιολδάσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Άρτα είναι μια πόλη με αντιφασιστική ιστορία και δημοκρατικές παραδόσεις, που σφραγίστηκαν με το αίμα των σφαγιασθέντων  του Κομμένου από τους ναζί, των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης. Δε θα επιτρέψουμε σε τέτοιου είδους ναζιστικά μορφώματα να αμαυρώνουν την ιστορία μας και να προσβάλουν τη μνήμη και τη συνείδηση του λαού της Άρτας».

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top