Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τον απερχόμενο πλέον δήμαρχο Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, δεν αφήνει περιθώρια πολλών επιλογών για τον ίδιο, αλλά και για τον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς, στον οποίο δραστηριοποιείται ενεργά και αταλάντευτα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.
Και είναι από τους λίγους «παλιούς», που «δεν παρέδωσε τα όπλα» ή δεν «λιποτάκτησε» από το ΠΑΣΟΚ, όπως έκαναν πάρα πολλοί άλλοι, που όχι μόνον το εγκατέλειψαν, αλλά στράφηκαν και εναντίον του, κατά την κρίσιμη περίοδο των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Είναι ακριβώς εκείνοι που ευνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με διορισμούς στο Δημόσιο, με ανάπτυξη επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και με τις πλάτες βέβαια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την ανάδειξή τους στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι, απολαμβάνοντας ή κερδίζοντας αξιώματα, που δεν θα τολμούσαν ακόμη και να τα ονειρευτούν.

Ο Γιάννης Παπαλέξης ίσως να είναι και ο μόνος, που έδωσε όλο του, το είναι, για να κρατηθεί όρθιο το ΠΑΣΟΚ Άρτας.
Και αυτή την κομματική έντιμη παρουσία του, την «πλήρωσε», με τις μεθοδευμένες και απανωτές πισώπλατες «συντροφικές μαχαιριές» που δεχότανε όλο το διάστημα της πρώτης δημαρχιακής του θητείας, με αποκορύφωμα και την «αινιγματική» έως και «ύποπτη» διάσπαση του χώρου, στην κρίσιμη αναμέτρηση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.
Όλα τα προαναφερόμενα οδηγούν στην λογική εκτίμηση, ότι ο «κύκλος» του, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «έκλεισε» οριστικά και για πάντα.
Όμως αυτό δεν σημαίνει και αποχή από τα κοινά.
Διότι όσοι «ασχολήθηκαν» ή ασχολούνται με την πολιτική, δεν την εγκαταλείπουν εύκολα.
Κι όσοι πρόωρα την εγκατέλειψαν, εξασφάλισαν μόνιμη κατάθλιψη, για όλη τους τη ζωή.

Μόνο όσοι την «χόρτασαν», την αποχωρίστηκαν με ηρεμία και ανακούφιση.
Συνεπώς ο Γιάννης Παπαλέξης θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά.

Θα είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά είναι βέβαιο ότι μόλις ξεκινήσουν οι διεργασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, που προσδιορίζονται για το ερχόμενο φθινόπωρο, θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος και τοπικά θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως επίσης είναι βέβαιο ότι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσες δυνάμεις «στοιχηθούν» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, θα «ποντάρουν» σε τοπικό επίπεδο, στον κομματικά συνεπή και αγωνιστή του χώρου, Γιάννη Παπαλέξη και ότι προκύψει στη συνέχεια.
Τέλος οι προαναφερόμενες και αναμενόμενες κινήσεις του απερχόμενου δημάρχου, δεν είναι προϊόν μόνο δικών μας εκτιμήσεων, είναι εκτιμήσεις αυτονόητες, εύκολα προβλεπόμενες, αλλά και αναγκαίες και ωφέλιμες για όλες τις πλευρές.
«Π»

Go to top