ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!

Δεκάδες είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας που βασανίζουν και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά το σοβαρότερο είναι η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από τις κατασκηνώσεις τσιγγάνων σε διάφορα σημεία του Δήμου Αρταίων, αλλά και από τα καραβάνια αυτών που κατά καιρούς μας επισκέπτονται και λεηλατούν ότι πετύχουν στο διάβα τους.

Και αυτό το πρόβλημα έχει οξυνθεί επικίνδυνα, έχει γίνει ανεξέλεγκτο και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.
Αντίθετα απολαμβάνουν την απόλυτη ανοχή των αρμόδιων Αρχών, κάτι που δεν ισχύει για τους ντόπιους και γενικά για τους υπόλοιπους έλληνες.

Σήμερα στην περιοχή μας αναπτύσσονται ραγδαία, τέσσερις τσιγγανομαχαλάδες και σχεδόν όλοι στην πόλη της Άρτας.

Πιο συγκεκριμένα:
-   
-    Στις παραποτάμιες εκτάσεις του Αράχθου και σε καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου (από την πλευρά του Δημοτικού Εκθεσιακού Κέντρου), έχει δημιουργηθεί παράνομα ολόκληρος οικισμός και έχουν κτισθεί σπίτια, με όλες μάλιστα τις παροχές (φως, νερό, τηλέφωνο), ο οποίος οικισμός είναι και αποθηκευτικός χώρος κλοπιμαίων από τους ίδιους!
-   
-    Στην  περιοχή της Φιλοθέης, κάποιος από αυτούς αγόρασε ένα περιβόλι, έχτισε σπίτι, εξασφάλισε όλες τις περιοχές και γύρω από αυτό το σπίτι στήθηκαν τσαντίρια άλλων και γίνεται χαμός Κυρίου.
-   
-    Στο Δημοτικό πάρκινγκ, που βρίσκεται μεταξύ του Δημοτικού Παιδότοπου και του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΟΡΦΕΑΣ», δεκάδες τσιγγάνων, με αυτοκίνητα και τσαντίρια έχουν κάνει κατάληψη του χώρου, κοιμούνται, μαγειρεύουν και «αποπατούν» σε όλο το χώρο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σε υπαίθριους επιφανειακούς βόθρους και ποιος ξέρει και τι άλλο μπορεί να γίνεται σε αυτόν.
-   
-    Το συγκεκριμένο πάρκινγκ, ήταν χώρος περιπάτου των αρτινών, χώρος για παιδιά και για ποδήλατο, για ασφαλές περπάτημα των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη για την υγεία τους και για πολλές άλλες χρήσεις, πέραν της ελεύθερης στάθμευσης τροχοφόρων. Η κατάσταση που σήμερα επικρατεί σε αυτό το κεντρικό Δημοτικό πάρκινγκ είναι τόσο δύσκολη που έχουν σταματήσει όλες οι προαναφερόμενες χρήσεις.
-   
-    Δίπλα από το Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας ο Δήμος τελευταία έχει κατασκευάσει ένα νέο Δημοτικό πάρκινγκ, το οποίο κι αυτό έχει καταληφθεί.

Τέσσερις ανεξέλεγκτοι ΤΣΙΓΓΑΝΟΜΑΧΑΛΑΔΕΣ στην περιοχή μας.

Που σημαίνει:
1.    Τέσσερις εστίες κινδύνου για τη δημόσια υγεία.
2.    Κατακόρυφη αύξηση κλοπών, διαρρήξεων και άλλων ενεργειών σε βάρος των πολιτών και
3.    Αντιαισθητική εικόνα για την πόλη μας.

Το κακό παράγινε και αυτοί οι άνθρωποι έχουν επικίνδυνα αποθρασυνθεί. Μπαίνουν στα σπίτια σαν να είναι δικά τους  και αν λείπουν οι ιδιοκτήτες, τα «νοικοκυρεύουν» κανονικότατα!
Εισβάλλουν σε αυλές, μαγαζιά, αποθήκες, θερμοκήπια, λαχανόκηπους κ.λπ. και τα «κουρσεύουν» από κάθε «περιττό»! Μέχρι και βρύσες νερού ξεβιδώνουν, για να τις πουλήσουν!
Έτσι και βρεθούν μπροστά τους υπερήλικοι, ξαλαφρώνονται κανονικά από ότι έχουν και δεν έχουν.
Πολλές δεκάδες σχετικά περιστατικά καταγράφει το Αστυνομικό Δελτίο.
Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν για ρατσισμό!
Τους απαντάμε: Μήπως και για τους υπόλοιπους έλληνες, με αντίστοιχες συμπεριφορές, όλοι μας δεν λέμε τα ίδια;
Όμως οι τσιγγάνοι δεν αλλάζουν προς το καλύτερο!
Ζούνε ανέμελα και ελεύθερα, χωρίς να σέβονται τους νόμους, τις τοπικές κοινωνίες, τους συνανθρώπους τους.
Αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια κοινωνικής και πνευματικής τους αναβάθμισης, αρνούνται τη μόρφωση και τη συμμόρφωση στους κανόνες της υγείας, της ευθύνης, της συμπεριφοράς και της καθαριότητας και όσες προσπάθειες έγιναν προς αυτές τις κατευθύνσεις, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, ελάχιστα απέδωσαν.

Βέβαια δεν μιλάμε για το σύνολο αυτών των ανθρώπων, μιλάμε για τη μεγάλη πλειοψηφία και για την νοοτροπία τους που έχει δημιουργήσει αρνητικά στερεότυπα και έχει εδραιωθεί στην κοινωνία μας.
Υπάρχουν και τσιγγάνοι, πιο νοικοκυρεμένοι από πολλούς ντόπιους, αλλά δεν είναι ο κανόνας.
Αν η Άρτα δεν θέλουμε να γίνει ΓΥΦΤΟΧΩΡΙ, ας την προστατεύσουμε.
Και αντί να κυνηγάμε… τραπεζοκαθίσματα, ας ασχοληθούμε με αυτό το φαινόμενο.
Μια επίσκεψη των αρμοδίων του Δήμου, των Υγειονομικών Υπηρεσιών και των Εισαγγελικών Αρχών στα σημεία που προαναφέραμε και κυρίως στο Δημοτικό πάρκινγκ, που βρίσκεται και πλησίον των Δικαστηρίων της Άρτας, θα τους πείσει για το ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την πόλη μας.

«Π»

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top