Το θέμα της στελεχιακής αποδυνάμωσης της Δομής για την Βία κατά των Γυναικών, μετέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, θέτοντας στο Δήμαρχο το ερώτημα: «Γιατί απαξιώνετε και υπονομεύετε αυτή την κοινωνική Δομή, με τις μετακινήσεις εξειδικευμένων στελεχών του Κέντρου σε άλλες υπηρεσίες…»!

Μια Δομή – όπως είπε η κ. Βασιλάκη – η οποία δημιουργήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, διότι τα καταγεγραμμένα περιστατικά βίας από το Νοσοκομείο και από άλλες αρμόδιες τοπικές Αρχές, απαιτούσαν άμεση αντιμετώπιση, όπως και έγινε και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ήταν μια ουσιαστική κοινωνική προσφορά που έδωσε και θετικές λύσεις στις 
περισσότερες περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών.

Και πρόσθεσε: «Αντί το εν λόγω Κέντρο να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις κατά των μορφών βίας, (BULING μαθητών, TRAFING κ.ά.), μέσα και έξω από τα σχολεία, το αποδυναμώνετε, σε βαθμό που δεν ανταποκρίνεται και στην αρχική του αποστολή…»!

Και κατέληξε η κ. Βασιλάκη: «Σας παραδώσαμε μια σπουδαία κοινωνική Δομή, ένα εργαλείο, που μπορείτε να το αξιοποιήσετε κατά όλων των μορφών βίας. Εσείς το απαξιώνετε και θα ήθελα να μας ενημερώσετε, με ποιες αποφάσεις και ποιών συλλογικών οργάνων, γίνονται αυτές οι μετακινήσεις στελεχών του Κέντρου, προς άλλες υπηρεσίες του Δήμου…». 

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Για το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών – θερμοκηπίων σε πλατείες και δρόμους της πόλης, παίρνοντας το λόγο η κ. Βασιλάκη, είπε:

«Έχω γίνει δέκτης πολλών παραπόνων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που νιώθουν στο πετσί τους την αδικία, του αθέμιτου ανταγωνισμού, για το άναρχο καθεστώς που επικρατεί στους δημοτικούς χώρους, που προσφέρονται – ενοικιάζονται σε επαγγελματίες του είδους που αυθαιρετούν, σε βάρος εκείνων που είναι νόμιμοι και ανταποκρίνονται άψογα στις υποχρεώσεις τους, προς το Δήμο μας. Οι νομοταγείς αυτοί πολίτες αναρωτιούνται, σε τι οφείλεται, η ανοχή στην ανομία, της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Κύριε Δήμαρχε, για το θέμα αυτό υπάρχει μια αξιοπερίεργη κωλυσιεργία από την πλευρά σας. Από τον περασμένο Νοέμβριο είχατε υποσχεθεί αντιμετώπιση του προβλήματος, προαναγγείλατε συγκρότηση σχετικής επιτροπής τον Γενάρη, τον Μάρτιο ελέγχους, τον Μάιο ειδοποιητήρια και τώρα αυτό το θέμα το μεταφέρετε για τον Σεπτέμβριο και του χρόνου πάλι από την αρχή. Έχετε την βούληση κ. Δήμαρχε να λύσετε αυτό το πρόβλημα και αν ναι, πότε επιτέλους θα το κάνετε;»!

Βέβαια για τα παραπάνω ζητήματα από πλευράς Δημάρχου, δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top