
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πολιτευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μέγας, σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο την καταβολή αποζημιώσεων ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 3.400 αγρότες της Άρτας, με αφορμή το σχετικό δελτίο Τύπου του βουλευτή Άρτας Γιώργου Στύλιου.
Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι απέδωσε στον βουλευτή εκφράσεις όπως το περίφημο «κατόπιν ενεργειών μου», επιχειρώντας να του χρεώσει μια λογική προσωπικής ιδιοκτησίας των αποζημιώσεων. Μόνο που στο δελτίο Τύπου του κ. Στύλιου δεν υπήρχε ούτε αυτή η φράση ούτε αντίστοιχη διατύπωση. Ήταν μια ανακοίνωση χαμηλών τόνων, χωρίς θριαμβολογίες και προσωπικούς κομπασμούς. Η συγκεκριμένη φρασεολογία ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μέγα.
Και κάπως έτσι, για να ασκήσει αντιπολίτευση, πολέμησε μια δήλωση που ο ίδιος κατασκεύασε. Αυτό δεν είναι πολιτική κριτική. Είναι παραποίηση του περιεχομένου μιας δημόσιας τοποθέτησης.
Ο κ. Μέγας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αντιπολίτευση. Άλλωστε έχει ήδη αυτοπροβληθεί ως υποψήφιος βουλευτής Άρτας, προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις και στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτό όμως δεν είναι το ζήτημα.
Πού βρισκόταν αυτή η ευαισθησία τα τελευταία επτά χρόνια, όταν η Άρτα αντιμετώπιζε δεκάδες σοβαρά προβλήματα; Πού ήταν οι δημόσιες παρεμβάσεις για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου; Γιατί η ένταση εμφανίζεται τώρα, λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές;
Μέχρι σήμερα οι πολιτευτές και οι βουλευτές της Άρτας, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, είχαν την ωριμότητα να αντιπαρατίθενται πολιτικά, χωρίς να κατασκευάζουν δηλώσεις και χωρίς να προσωποποιούν την αντιπαράθεση. Η Άρτα είναι μικρή κοινωνία και έχει ανάγκη από πολιτικούς που ενώνουν, όχι από πολιτικές εντυπώσεων.
Και μια τελευταία παρατήρηση προς τον κ. Μέγα. Οι ατάκες του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» έχουν εγκαταλείψει το πολιτικό λεξιλόγιο εδώ και δεκαετίες. Όσοι τις επικαλούνται σήμερα, ακόμη και για να τις αποδώσουν αυθαίρετα στους πολιτικούς τους αντιπάλους, μάλλον έχουν μείνει πίσω.
Ο Γιώργος Στύλιος εκλέγεται επί σειρά ετών με τη στήριξη περίπου 8.000 Αρτινών πολιτών, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από όσες λαμβάνει συνολικά το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Άρτας. Αν πράγματι, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μέγας, αυτές οι ψήφοι κερδίζονται με το «κατόπιν ενεργειών μου», τότε η προσφορά του βουλευτή στην περιοχή θα πρέπει να είναι πραγματικά χωρίς προηγούμενο.
Η Άρτα δεν χρειάζεται κατασκευασμένες αντιπαραθέσεις. Χρειάζεται σοβαρότητα, πολιτικό μέτρο και πρόσωπα που θα υπηρετούν τον τόπο με ενωτικό πνεύμα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
«Π»