Μαζική, μαχητική και με παλμό ήταν η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας και αποτέλεσε την κορύφωση του αγωνιστικού τριήμερου που ξεκίνησε την Παρασκευή  ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό 

Κεντρικό ομιλητής ήταν ο Γιάννης Γάλλιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην θυσία των εργατών του Σικάγου το 1886, των καπνεργατών του 1936, του 200 κομμουνιστών στο σκοπευτήριο της Καισιαριανής το 1944 αναδεικνύοντας ότι η 1 ΜΑΗ, ιδιαίτερα σήμερα που συμπίπτει με την νέα βάρβαρη επίθεση στο ασφαλιστικό και την νέα φοροληστεία, δεν είναι μόνο μέρα μνήμης αλλά κύρια είναι μέρα ευθύνης. 

Ανέφερε ότι “Με την σημερινή συμμετοχή εργατών, αγροτών,αυτοπασχολούμενων,νέω, γυναικών, συνταξιούχων δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο "κοινό σπίτι" της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο "διηνεκές". Για το λαό υπάρχει ο "λιτός βίος" και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Είναι ανάγκη η εργατική τάξη αξιοποιώντας την πείρα που έχει αποκτήσει και με την ταξική ενότητα να έρθει σε ρήξη, σύγκρουση με το δρόμο ανάπτυξης που κίνητρο έχει τα κέρδη και έχει κάνει εμπόρευμα κάθε λαϊκή ανάγκη. Να κτίσει με τους αγώνες της την λαϊκή συμμαχία όλων εκείνων που υποφέρουν απο το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ανοίγοντας το δικό της δρόμο χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπό.”

Μετά ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της Αρτας η οποία ενώθηκε στην πλατεία Κιλκίς με τους αγρότες που συμμετείχαν με τρακτέρ.  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top