Με νέες ηλεκτρικές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα, αρχίζει το 2015 για τον Ντίνο Σαδίκη. Στις 13 Μαρτίου και με αφορμή την έκδοση του νέου του album «Το Γέλιο Των Πολλών ΙΙ», το ιδρυτικό μέλος & η φωνή  των Εν Πλω μαζί με την παρέα του θα εμφανιστούν στο Κουρδιστό Πορτοκάλι στην Άρτα, για να συνεχίζουν μια μουσική ιστορία που άρχισε ο Ντίνος στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και να σμίξουν τις «Μολυβένιες Ιστορίες» με τον μύθο των  Εν Πλω και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του Γέλιου των πολλών.

Άλλος ένας καλός λόγος γι’ αυτές τις συναυλίες είναι και τα 15α γενέθλια της μπάντας του Ντίνου Σαδίκη.  Σταθεροί συνοδοιπόροι, από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του αρχικού πυρήνα στο 4ο Φεστιβάλ της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη (2000) μέχρι και σήμερα, υποστηρίζουν μια ασταθή ατμόσφαιρα. Άλλοτε με ωμή πανκ διάθεση, άλλοτε με νοσταλγικό new wave ύφος και άλλοτε με καθαρά πειραματική οπτική, στήνουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ηχητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Ντίνος πότε ήρεμα και πότε άγρια, πότε χορεύοντας και πότε ξαπλώνοντας, λέει τις ιστορίες του. Τραγουδά τις ιστορίες μας!...

Η μπάντα του Ντίνου Σαδίκη στα electric live-parties 2015 είναι:                                                                                              

Πάνος Παπάζογλου: ηλεκτρική κιθάρα.                            

Sonny Touch: ηλεκτρική κιθάρα.                                          

Χρήστος Παππάς: μπάσο.                                                    

Λάζαρος Πλιάμπας: τύμπανα.                                      

GeorgieBoy: ήχος.                                                                           

«Το Γέλιο Των Πολλών ΙΙ»  κυκλοφορεί σε δίσκους βινυλίου από την Labyrinth of thoughts records (www.labyrinthofthoughts.gr) στις 5 Φεβρουαρίου 2015, παράλληλα με το mini LP «Οι νύχτες» των Εν Πλω.

 

ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ – Το γέλιο των πολλών ΙΙ LP

Το 2005 ο Ντίνος Σαδίκης, κυκλοφόρησε τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο: «Το γέλιο των πολλών».  Μετά από 10 χρόνια , το album επαναηχογραφείται για λογαριασμό της Labyrinth of thoughts records. Παιγμένο live στο Royal Alzheimer Hall, σε παραγωγή των GeorgieBoy & Pan και με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Σαφώς πιο επιθετική και ηλεκτρική, στην οποία κύριο ρόλο παίζουν οι δύο κιθάρες του group, αφήνοντας πίσω την ηλεκτρονική αισθητική της πρώτης ηχογράφησης. Έτσι, «Το γέλιο των πολλών ΙΙ» είναι ίσως τo μοναδικό album που κυκλοφορεί μια δεκαετία μετά την έκδοσή του σε cd για πρώτη φορά σε βινύλιο, αλλά παράλληλα αποτελείται από νέες ηχογραφήσεις των ίδιων κομματιών.

Σαν bonus επιλέχθηκαν 2 τραγούδια, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Το πανέμορφο αν και «Απαισιόδοξο τραγουδάκι» το οποίο κουβαλάει μια «Μολυβένια ιστορία» 20 και πλέον χρόνων καθώς και οι  ολοκαίνουριες «Λαμαρίνες», γραμμένες από τον Στέφανο Κανελλή, μέλος στα Μαύρα Τηγάνια, group προπομπό των Εν Πλω πίσω στο 1984. 

Η μπάντα που συνοδεύει σταθερά τα τελευταία χρόνια τον Ντίνο Σαδίκη αποτελείται από τους:

Πάνο Παπάζογλου & Sonny Touch – ηλεκτρικές κιθάρες, Χρήστο Παππά – μπάσο και Λάζαρο Πλιάμπα – τύμπανα. Στον ήχο ο GeorgieBoy.

Θα κυκλοφορήσουν 280 αντίτυπα σε μαύρο βινύλιο και 120 σε πράσινο. Η κοπή του έγχρωμων βινυλίων έγινε κατόπιν παραγγελίας του δισκοπωλείου Sound Effect.                                         Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5/2/2015                                                                                                                                                            

Tracklist : Eίχα έρωτες / Οίδα / Υπνοβάτης / Μια θάλασσα / Και λοιπόν τι / 90-60-90 / Αντιλαλούν οι φυλακές / Ο χορός / Τα σημάδια / Μodus Vivendi / Πρέπει ίσως κάποτε / Απαισιόδοξο τραγουδάκι* / Λαμαρίνες* / Σπασμένο κέρμα *Bonus tracks

 

ΕΝ ΠΛΩ – Οι νύχτες Μini LP 

«Oι Νύχτες» δημιουργήθηκαν αμέσως μετά τη κυκλοφορία του μοναδικού LP των Εν Πλω, μέσα από τη ανάγκη της μπάντας να προσεγγίσει κάποια τραγούδια με μια εντελώς διαφορετική διάθεση και ύφος. Έτσι, 4 συνθέσεις απέκτησαν νέα υπόσταση, ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε και ένα καινούριο κομμάτι που έδωσε και το όνομά του στον δίσκο. Η πρώτη απόπειρα να κυκλοφορήσει αυτό το υλικό σταμάτησε στα 10 test pressings πριν από 25 περίπου χρόνια. 

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2015 κυκλοφορεί από την Labyrinth of thoughts records, με νέο mastering και artwork.

Θα κυκλοφορήσουν 280 αντίτυπα σε μαύρο βινύλιο και 120 σε μπλε. Η κοπή του έγχρωμων βινυλίων έγινε κατόπιν παραγγελίας του δισκοπωλείου Sound Effect.

Tracklist : Χωρίς κανόνα (remix) / Νύχτες / Χτες βράδυ (remix) / Παγωμένο (remix) / Φίλοι (remix) 

 

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ

Ο Ντίνος Σαδίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου, στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών φεύγει για σπουδές στα ΤΕΙ Λάρισας, σχολή Παραϊατρικών επαγγελμάτων, τμήμα Μικροβιολογίας. Εκεί ήταν που κόλλησε και το μικρόβιο της μουσικής.

Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, γράφει τα πρώτα του τραγούδια και δημιουργεί μαζί με τον Στέφανο Κανελλή τα Μαύρα Τηγάνια, γκρουπ πρόδρομο των Εν Πλω. Εν τω μεταξύ έχει περάσει σαν αριστούχος, χωρίς εξετάσεις, στην ιατρική της Αθήνας την οποία και παρατάει μετά έξι χρόνια, στο πτυχίο.

Το 1985 γνωρίζεται με τον Δήμο Ζαμάνο και φτιάχνουν τους Εν Πλω. Τέσσερα χρόνια μετά κυκλοφορεί ο ένας και μοναδικός δίσκος του σχήματος με τον ομώνυμο τίτλο «Εν Πλω» (Penguin 1989), ο οποίος θεωρείται και ένας από τους πιο σπάνιους (1.000 αντίτυπα) και «σημείο αναφοράς» για την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή..

Το 1991 κυκλοφορούν ένα 7' single με το fanzine "Στις Σκιές του Β' 23" το οποίο περιέχει μια διασκευή στο "Αντιλαλούν οι φυλακές" του Μάρκου Βαμβακάρη και το "Είχα έρωτες".

Την ίδια χρονιά ο Ντίνος Σαδίκης βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και για τα επόμενα τρία χρόνια δουλεύει πάνω σε νέο υλικό μαζί με τον μπασίστα των Εν Πλω, Μίμη Καφούσια. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι ο δίσκος «Μολυβένιες ιστορίες» (Μύλος 1995) στον οποίο περιέχεται και μια διασκευή του "Χωρίς Κανόνα" αλλά και κομμάτια γραμμένα την εποχή των «Εν Πλω».

Το 1994 μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται για δώδεκα χρόνια ως διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και ηχολήπτης στο Ράδιο-88μισό (Μύλος).

Το 2005 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος, «Το γέλιο των πολλών» (Lazy Dog).

Παράλληλα συνεργάζεται με τον Γιάννη Αγγελάκα και συμμετέχει παίζοντας μπαγλαμά στους δίσκους «Ο Χαμένος τα παίρνει όλα» (2003), «Από ΄δω και πάνω» (με τους Επισκέπτες – 2005) και «Η Γελαστή Ανηφόρα» (2013).  Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τους Γιάννης Αγγελάκας 3.    

Το 2015 επαναηχογραφεί "Το γέλιο των πολλών" με τη προσθήκη του λατινικού ΙΙ στον τίτλο του, καθώς η προσέγγιση στο υλικό είναι σαφώς διαφορετική από την ηλεκτρονική που είχε επιλεγεί 10 χρόνια πριν. Με έμφαση στις κιθάρες αυτή την φορά και τον ηλεκτρικό ήχο, "Το γέλιο των πολλών ΙΙ" περιέχει bonus την επανεκτέλεση από το "Απαισιόδοξο τραγουδάκι" και ένα νέο κομμάτι, τις "Λαμαρίνες", σύνθεση του Στέφανου Κανελλή. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top