Τις εργασίες κατασκευής νέων αγωγών ύδρευσης που πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος του οικισμού Χαλκιάδων Φιλοθέης, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης μαζί με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ, Κρανιώτη Βασίλη και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Τριανταφυλλάκη Νίκο, θέλοντας να επιβλέψει από κοντά την πορεία των έργων.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου του οικισμού Χαλκιάδων, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία αυτού, τόσο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδατος στους κατοίκους της περιοχής, όσο και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών για την αποφυγή διαρροών. Το συνολικό μήκος των αγωγών του νέου δικτύου είναι 15 χιλιόμετρα και προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και υλοποιείται από την ΔΕΥΑ Άρτας. Με την παρούσα εργολαβία γίνεται αντικατάσταση ενός παλιού δικτύου ύδρευσης το οποίο μετρά 40 χρόνια ζωής.
«Εκσυγχρονίζουμε και κατασκευάζουμε νέα δίκτυα ύδρευσης σε όλες τις  περιοχές του Δήμου Αρταίων, λόγω παλαιότητας του  δικτύου και φθορών.  Βελτιώνουμε έτσι τις υποδομές και κατ’ επέκταση την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες και φυσικά την καθημερινότητά τους. Η καλή ποιότητα του νερού και ένα καινούργιο δίκτυο ύδρευσης ,συμβάλλουν στην δημόσια υγεία των δημοτών» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.
Θυμίζουμε επίσης ότι, ήδη ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέου δικτυού ύδρευσης στο Γλυκόριζο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, δημοπρατήθηκαν τα έργα ύδρευσης υψηλής ζώνης στην Γραμμενίτσα με προϋπολογισμό  620.000 ευρώ και το έργο Ύδρευσης στην Στρογγυλή με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του νέου έργου ύδρευσης στην Κορωνησία, στον Έλατο Κορφοβουνίου, στην  Στρογγυλή, στα Αμπέλια Αμμοτόπου και στην  Παντάνασσα, προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ.





ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top