Εν μέσω πολιτικών μπουρδολογιών, πάμε για πρόωρες εκλογές, με χρόνο ανακοίνωσής τους τα μέσα Αυγούστου και με χρόνο διεξαγωγής τους τον Σεπτέμβριο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κύβος ερρίφθη και για προφανείς πλέον λόγους, όπως:

- Η ακρίβεια, η οποία βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη πορεία.

- Τα ελληνοτουρκικά, που απειλούν την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

- Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που πολλαπλασιάζει τα προβλήματα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

- Η πρόωρη πόλωση και ο ασύστολος λαϊκισμός που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο.

- Η ανάγκη για απαλλαγή από την Απλή Αναλογική, που μας φόρτωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τέλος

- Ο ορατός πλέον κίνδυνος έκρηξης της πανδημίας του κορωνοϊού, με νέες και πιο επώδυνες παραλλαγές, που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους, που σημαίνει ότι το Φθινόπωρο η δημόσια υγεία θα δοκιμαστεί και πάλι επικίνδυνα.

Για όλους τους παραπάνω (πραγματικούς και ουσιαστικούς) λόγους, οι πρόωρες κάλπες έρχονται και σε συγκεκριμένο μήνα, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όλα τα άλλα που ακούγονται από πολιτικούς και κόμματα, όπως περί εξάντλησης της τετραετίας, περί ολοκλήρωσης του κυβερνητικού έργου κ.α. από πλευράς Ν.Δ. και περί «δραπέτευσης» του Μητσοτάκη, μέσω εκλογών, από τα προβλήματα που δημιούργησε, που ακούγονται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, είναι πολιτικές… μπουρδολογίες και τίποτα περισσότερο.

Τέλος κι όπως μέχρι στιγμής όλα δείχνουν, δημοσκοπικά αντίπαλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο… «κανένας», μιας και ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος (πάντα δημοσκοπικά) στην καταλληλότητα σαν πρωθυπουργός. Και το ζητούμενο πλέον είναι τι κυβέρνηση θα προκύψει, από τη δεύτερη βέβαια εκλογική αναμέτρηση.  Αυτοδυναμία της Ν.Δ. ή συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα, ας πούμε του ΠΑΣΟΚ.

 

Λ.Σ.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ DADA ΕΔΩ

Η ΣΕΛΙΔΑ Facebook του DADA ΕΔΩ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top