Όμορφή μου Άρτα, που είναι τα χρόνια εκείνα τα παλιά, που είναι τα χρόνια εκείνα που ξηγιόμασταν αλάνικα, ακόμα και για την… Νικαράγουα;

Με πρώτον τον δήμαρχο και ξωπίσω του βουλευτές, συνδικαλιστές, φορείς, σύλλογοι, αγώνες δυναμικοί, διεκδικητικοί, αποφασιστικοί, ασυμβίβαστοι, αγώνες για το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας.
Για τα εγγειοβελτιωτικά, για το Δρόμο Άρτας – Τρικάλων, για τη Γεωπονική Σχολή, για σχολεία, για δρόμους, για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας;
Που είναι εκείνα τα χρόνια που ανηφορίζαμε στο ΞΕΝΙΑ, για καφέ, για κους-κους, για αρραβώνες, γάμους και βαφτίσια, για γιορτές και χορούς, για να αποδράσουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, για το κόμμα μας, το δήμαρχό μας, τον βουλευτή μας;
Ανεξίτηλες αναμνήσεις!
Όμως τα τελευταία 20 χρόνια… «δεν κουνιέται φύλλο».
Καταντήσαμε φραπογαλάδες, ωχαδελφιστές, καναπεδάτοι κριτές και σχολιαστές.
Θα αναφερθούμε μόνο σε μια περίπτωση που είναι επίκαιρη και χαρακτηριστική!
Αυτή του ΞΕΝΙΑ, που πάνε να το κάνουν βιβλιοθήκη και ωδείο, αντί να το αξιοποιήσουν τουριστικά κι όπως το επιβάλουν και το απαιτούν και οι εποχές που διανύουμε!
Αν η τοπική κοινωνία ήταν «ζώσα», αν τα μέλη αυτής της κοινωνίας δεν ήταν αδιάφορα και μαλθακά, ποιος δήμαρχος Αρταίων θα τολμούσε να μην ικανοποιήσει τις θελήσεις της σε αυτό το θέμα;
Αν οι δήμαρχοι που χειρίστηκαν και χειρίζονται αυτό το θέμα, είχαν τις… «πλάτες» της τοπικής κοινωνίας, είχαν συνοδοιπόρους και συμμάχους τους τοπικούς φορείς και τους άλλους τοπικούς παράγοντες, είναι βέβαιο ότι θα κινούνταν διαφορετικά.
Θα λειτουργούσαν πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά και πιο διεκδικητικά.
Δεν έχουν αυτές τις «πλάτες», φοβούνται και δικαιολογημένα, να εισπράξουν μόνο αυτοί το «ανάθεμα» μια αποτυχίας, φοβούνται μην καταλήξουν εξιλαστήρια θύματα για ευθύνες άλλων.
Αυτές τις παράπλευρες συνέπειες, αυτούς του κινδύνους, εμείς τους συμμεριζόμαστε.
Αν το θέμα του ΞΕΝΙΑ δεν το πάρει πάνω της όλη η τοπική κοινωνία, το ΞΕΝΙΑ για το Δήμο Αρταίων και για τους αρτινούς ΘΑ ΧΑΘΕΙ!!!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εμείς οι αρτινοί δεν γίναμε «λαπάδες» και… «βουτυρομπεμπέδες!!!
Και με το ΞΕΝΙΑ οφείλουμε να το αποδείξουμε!
Να ξαναφέρουμε εκείνα τα χρόνια τα παλιά που «ξηγιόμασταν (πολιτικά)… αλάνικα».
Και ας πάψουμε να αναρωτιέμαστε μόνο τι μπορεί να κάνουν οι δήμαρχοι για εμάς κι όχι το τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για τον τόπο μας.
Και για το ΞΕΝΙΑ μας!

 

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top