Από την απελθούσα Δημοτική Αρχή του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, καταγγέλλεται η σημερινή του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΙΑΦΑΚΑ, ότι «απάνθρωπα» και «ανάλγητα» κλείνει τους Παιδικούς Σταθμούς Κωστακιών και Καμπής.

Εγκληματικό έως και φονικό (λέμε εμείς) ακούγεται!

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΚΛΙΑ, για να μάθουμε το γιατί;

Και μας είπε: «Στην Καμπή είχαμε δύο παιδάκια, από χωριό της γειτονικής μας Πρέβεζας και στους Κωστακιούς δύο μόνο παιδιά. Με αυτόν τον αριθμό δεν μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά και αποτελεσματικά ένας Παιδικός Σταθμός, τόσο εκπαιδευτικά, όσο και πρακτικά. Οι γονείς αυτών των δύο περιοχών, αλλά και όλων των άλλων που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Άρτας, προτιμούν να στείλουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς της πόλης, κυρίως για λόγους που προαναφέραμε. Αυτό παρατηρείται σε όλη τη χώρα κι όχι μόνο στην Άρτα. Σημειώνω ότι για να λειτουργήσει ένας Παιδικός Σταθμός χρειάζονται τρεις εργαζόμενοι και όποιος από αυτούς χρειαστεί να απουσιάσει (ασθένεια κλπ), ο Παιδικός αδυνατεί να λειτουργήσει σωστά. Αλλά πέραν του λειτουργικού κόστους, που είναι δυσανάλογο με το προσφερόμενο όφελος, ένας Παιδικός Σταθμός για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών (κυρίως της κοινωνικοποίησής τους) πρέπει τουλάχιστον να έχει 5-10 παιδιά το λιγότερο. Αυτά όλα τα γνωρίζει πολύ καλά η αντιπολίτευση που μας καταγγέλλει και μας λασπολογεί, αλλά λόγω ένδειας προτάσεων και αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων, πάντα καταφεύγει σε ανούσιες καταγγελίες και αναφορές»!

Ρωτήσαμε τον κ. Χαρακλιά να σχολιάσει και την επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου και μας είπε: «Απαράδεκτες συμπεριφορές, συμπεριφορές που όλους μας προσβάλουν. Πολλές ψευτιές, καμιά αλήθεια. Σύγχυση, αμετροέπεια, μικροψυχία, χωρίς προηγούμενο και σταματώ εδώ…»!

Εμείς του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, θα προσθέσουμε και τούτο: «Το γαρ πολύ της (ΣΥΝ) θλίψεως, των τελευταίων δημοτικών εκλογών, προκάλεσε δυστυχώς αγιάτρευτη παραφροσύνη»!

 

«Π»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top