Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία είχαν σαν αποτέλεσμα την εκδήλωσηκατολισθητικών φαινομένων.

Η παρέμβαση της ΕΑΓΜΕ και ειδικότερα της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου (ΠΜΗ) ήταν άμεση και είχε στόχο την εκτίμηση της επικινδυνότητας των φαινομένων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων. Κλιμάκιο αποτελούμενο από τους κ. Ευάγγελο Νικολάου και κ. Παναγιώτη Πάσχο επισκέφθηκαν τους δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Αρταίων.
Ειδικότερα, στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες από τους γεωλόγους της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου της ΕΑΓΜΕ στην κατολίσθηση που εκδηλώθηκε στην Τ.Κ. Νικόπολης δίπλα από την κεντρική δεξαμενή ύδρευσης της Πρέβεζας.Οι γεωλόγοι τηςΕΑΓΜΕ μετά από ενδελεχή εξέταση των φαινομένωνέδωσαν οδηγίες για τις ενέργειεςπου πρέπει να γίνουν στο δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ακρίβη, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.
Σύμφωνα με το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, η δε κατάσταση είναι οριακή  στην ασφάλεια του κεντρικού αγωγού ύδρευσης. Μετά από παρέμβαση του δήμου έγινε εκτροπή των ομβρίων υδάτων τα οποία κατέληγαν στην κατολίσθηση με στόχο την αποτροπή επιδείνωσης της κατάστασης.
Σημειώνεται ότι με έγγραφό τους στις 28 Ιανουαρίου 2021 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, Φώτιος Ζέρβας και Κωνσταντίνος Παπουτσής αντίστοιχα, το οποίο είχε αποδέκτη – μεταξύ άλλων – και την Περιφερειακή Μονάδα Ηπείρου της ΕΑΓΜΕ, επισήμαιναν ότι η κατολίσθηση είχε φτάσει στα όρια της περίφραξης του κτιρίου που στεγάζει την κεντρική δεξαμενή της πόλης της Πρέβεζας. Εξέφραζαν δε τηνανησυχία τους για τη θεμελίωσητόσο του κτιρίου όσο και της ίδια της δεξαμενής.
Την επομένη, στις 28 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην Τ.Κ. Γαλατά και στην Τ.Κ Παπαδάτων του δήμου Ζηρού οπού σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να αποκοπεί η επικοινωνία σε ορισμένες κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες. Το κλιμάκιο τηςΕΑΓΜΕ διατύπωσε τιςπροτάσεις τουγια την αποκατάσταση των ζημιών στους αντιδημάρχους του δήμου Ζήρου κ. Βασίλειο Ζάβαλη και Ζήκο Ρεμπή.
Ένα άλλο κατολισθητικό φαινόμενο που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι γεωλόγοι τηςΕΑΓΜΕ ήταν αυτό στην Τ.Κ .Δαφνωτής του δήμου Αρταίων. Μετά από σχετικό αίτημα του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας κ.Βασίλειου Ψάθα κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ  πραγματοποίησε αυτοψία στην θέση της κατολίσθησης συνοδευόμενο από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Δαφνωτης κ. Γεώργιο Παίδαρο. Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην δυτική όχθη του Άραχθου ποταμού και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το ανατολικό όριο του οικισμού Δαφνωτής. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και χρήζει συνεχούς παρακολούθησης για την εκτίμηση της επικινδυνότητας του για αυτό και η ΠΜΗ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Δαφνωτής και την Π.Ε Άρτας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top