«Πριν από 25 χρόνια, ένας μικρός δήμος της Περιφέρειας, ο Δήμος Αρταίων, επέβαλε στη ΔΕΗ, την υπογειοποίηση των καλωδίων της.

Ήταν ο πρώτος δήμος της χώρας που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, πολύ μεγαλύτερους και κυρίως από τα Βόρεια Προάστια της Αττικής, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει αυτό το πρόβλημα. Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν ο Δήμος Αρταίων, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που στη συνέχεια τον ακολούθησαν…».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και ειπώθηκαν σήμερα 18-2-2021, στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές που προκάλεσαν οι πτώσεις δένδρων σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, από τις πολλές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.
Πράγματι ο Δήμος Αρταίων ήταν πρωτοπόρος, σε αυτόν τον τομέα, με τον τότε δήμαρχο ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ.
Ο συντάκτης αυτού του κειμένου, ως ειδικός συνεργάτης του αείμνηστου δημάρχου, ήταν και ο συντάκτης της σχετικής επιστολής προς τη Δ.Ε.Η. και τον ΟΤΕ, για την υπογειοποίηση των καλωδίων τους.
Μιας επιστολής - «διαταγής» προς τους εν λόγω οργανισμούς, προς άμεση υλοποίηση της υπογειοποίησης και με μικρά χρονικά περιθώρια, λόγω των έργων αποχέτευσης που γινόντουσαν εκείνη την περίοδο στην πόλη μας.
«…Το ράβε – ξήλωνε, στους δρόμους της Άρτας, τελειώνει…». Κατέληγε εκείνη η επιστολή.
Όμως ο Δήμος Αρταίων ήταν και από τους πρώτους τρεις δήμους της χώρας που ίδρυσε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ήταν από τους πρώτους δέκα που κατασκεύασε εργοστάσιο Βιολογικού Καθαρισμού και αποτελεσματικό Δίκτυο Αποχέτευσης, που αναβάθμισε την ποιότητα των κατοίκων, που προστάτεψε το Περιβάλλον και έβαλε τέρμα στα πλημμυρικά φαινόμενα που κάθε χρόνο προκαλούσαν ζημιές σε καταστήματα και κατοικίες της πόλης.

Λ.Σ.

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top